Jouw woonkamer inrichten: voor jezelf of voor jouw hond

De beslissing is genomen: je gaat de woonkamer opnieuw inrichten. Je hebt een wensenlijstje opgesteld, maar wil ook graag een ideale omgeving creëren voor jouw trouwe viervoeter. Welke wensen zijn dan het belangrijkst?

Het antwoord op die vraag is even simpel als logisch. Het belangrijkst is dat je een goede balans vindt in wat jij wilt en wat jouw hond nodig heeft. Deze wensen zijn prima te combineren, maar je zult soms water bij de wijn moeten doen. We zetten de belangrijkste wensen van jouw hond op een rijtje.

Hondenmand

De plek voor hondenmanden is misschien wel het belangrijkste bij een nieuwe inrichting. Een hond bestempelt zo’n plek namelijk als zijn ‘veilige thuis’. Een plek in de hoek of tegen de muur is vaak de beste plaats. Zorg er ook voor dat jouw hond niet continu in de tocht zit als twee deuren openstaan. Daarmee voorkom je ziektes Heb je een keuze gemaakt? Kijk dan goed of jouw hond vaak gebruik maakt van deze nieuwe plek. Als dat niet het geval is, vindt hij of zij het nieuwe plekje niet prettig. Probeer dan een nieuwe plek.

Creëer voldoende beweegruimte

Niets is zo vervelend voor een hond als een kamer de volledig volstaat met kasten, stoelen, tafeltjes en accessoires. Een hond beweegt en speelt graag en heeft daar voldoende ruimte voor nodig. Bewegen is namelijk goed voor mens en dier! Zorg dus voor enkele open ruimtes waar jouw hond voldoende ruimte heeft. Hoe groot die open plekken moeten zijn, is afhankelijk van de grootte van jouw hond.

Giftige planten

Planten zijn ontzettend mooi voor in een woonkamer, maar kunnen zeer gevaarlijk zijn voor honden. Planten als de agave, cyclaam, dracaena en yucca kunnen direct schade aanbrengen aan jouw huisdier. Check daarom goed welke planten giftig zijn voor jouw hond voordat je ze koopt.

Meubels

Ook bij de aanschaf van meubels dien je rekening te houden met jouw hond. Buiten het feit dat sommige materialen makkelijker schoon te houden zijn dan andere, moet je vooral letten op scherpe, uitstekende punten. Een hond kan zich namelijk lelijk bezeren aan die hoeken.

Is je inrichting af? Maak dan een volledig frisse start. Frontline bestellen is dan een uitstekende stap. Frontline heeft een speciaal assortiment aan hondenproducten, waaronder verzorgingsproducten die vlooien en teken doodt. Zo gaat jouw hond volledig schoon zijn nieuwe leefomgeving in.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.