Jungle garden: een groene oase van luxe en comfort

Knops Tuindesign

In de Jungle Garden, een unieke buitenruimte waar een weelderige groene oase een geborgen en gezellige sfeer creëert, wordt de relatie tussen binnen en buiten tot in perfectie vormgegeven. Het tuinontwerp benadrukt deze verbinding door de lijnen van de woning te verlengen in de tuin. De lange as vanuit het midden van de woning zorgt niet alleen voor een versterkte dieptewerking maar accentueert tevens de lengte van de tuin.

Jungle sfeer en ruimtelijke indeling

De wens van de opdrachtgevers voor een ware jungle tuin wordt werkelijkheid door de doordachte indeling van Knops Tuindesign. Verschillende verblijfsruimtes worden onderscheiden door hoogtes, materialen en beplanting, zoals de zitkuil die via speelse traptredes bereikbaar is. De deels groenblijvende beplanting met subtiele verschillen straalt rust en harmonie uit, terwijl grille meerstammige bomen extra in het oog springen.

Luxe buitenleven jaarrond

De overkapping, afsluitbaar voor alle seizoenen, herbergt een luxe buitenkeuken. Aan de buitenzijde van het verblijf bevindt zich een haard die zowel aan tafel als in het whirlpoolbad voor een sfeervol geheel zorgt. De toevoeging van een buitendouche maakt de wellness ervaring in deze tuin compleet, waardoor ontspanning en comfort hand in hand gaan.

Contract en eyecatchers

Contrast in materialisatie en kleurgebruik spelen een essentiële rol in het tuinontwerp. De steenstrips die op verschillende plekken in de tuin terugkeren zijn hier een voorbeeld van. Echter, de ware eyecatcher is de lange spiegelvijver met watervalelement aan het uiteinde. Een zwevende staptegel creëert diverse routes door de tuin, waardoor bewoners moeiteloos kunnen genieten van de verschillende terrassen en het buitenverblijf.

Betoverende avonden in de Jungle Garden

Wanneer de avond valt, herleeft de tuin in een betoverende sfeer. Eyecatchers zoals verlichte bomen en de muur aan het einde van de spiegelvijver komen tot leven. Subtiele verlichting in de beplanting voegt een speels element toe. De Jungle Garden biedt voor elk familielid een plek om eindeloos te genieten, waarbij het tuinontwerp een perfecte balans vindt tussen luxe, comfort en natuurlijke pracht.

Op zoek naar tips voor het perfecte tuinontwerp? Klik hier voor alles wat je moet weten!

Editor: Media Team

Datum: 05-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign