Kamperen met de luxe van thuis? Ga op glamping vakantie! 

Glamorous camping oftewel, glamping is een concept waarbij gemak een grote rol speelt. De accommodatie is volledig ingericht bij aankomst en heeft luxe faciliteiten zoals eigen sanitair. Mensen willen minder gedoe en meer luxe, maar wel in de buitenlucht. Glamping is de beste keuze hiervoor. 

Glamping in Nederland

Overal in Europa zijn glamping mogelijkheden, zo ook in Nederland. Voor een accommodatie bij of in de buurt van het strand hoef je niet naar de Middellandse Zee. Er zijn tal van top accommodaties aan de Noordzee die ontzettend leuk zijn. Of je nu door gezellige dorpjes wil wandelen of iets avontuurlijks wilt doen. Er is voor iedereen wel iets wils 

Eigen land

Glamping in Nederland wordt steeds populairder. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan door de warme zomers die we de afgelopen jaren hebben gehad. Ook kiezen Nederlanders ervoor om meerder keren per jaar kort op vakantie te gaan in plaats van twee lange vakantie. 

Voorzieningen 

Luxe kamperen gaat ook over de voorzieningen die aanwezig zijn op de camping. Dit kan een sensationeel zwembad zijn, een speelparadijs voor de kinderen of een heerlijk ontbijt op bed. Je kunt niet anders dan genieten op deze campings. Villatent heeft verschillende tenten op campings in Europa. Al deze campings hebben minimaal 3 sterren en zijn perfect voor het hele gezin. Villatent biedt ook diverse mogelijkheden aan voor de rustzoeker. 

Wellness

Steeds meer glampings beschikken over wellnessfaciliteiten. Glamping en wellness gaan overigens hand in hand. De vakantiegangers die interesse hebben in glamping, houden vaak ook van wellness. En wie wilt zich nou niet onderdompelen in zijn eigen hottub? Ook yoga en retreat gaan goed samen met het luxe kamperen. Op vakantie willen mensen even ontspannen en wat is nou een betere manier dan yoga? Je kan helemaal tot jezelf komen en aandacht besteden aan je innerlijke zelf. 

Belevingswereld  

De beleving die je ervaart staat sinds een paar jaar steeds meer centraal. Ook op het gebied van glamping zijn er steeds meer verschillende mogelijkheden die bijdragen aan de belevingswereld. Niet alleen luxe en comfort spelen bij luxe kamperen een belangrijke rol. Uitstraling gaat ook een grotere rol spelen in de belevingswereld. Bovendien kijken vakantiegangers steeds vaker naar de beleving in plaats van de bezienswaardigheden en de omgeving. 

Festivals

Ook verschillende festivals bieden tegenwoordig een luxe overnachting aan in de vorm van glamping. Zo bieden Tomorrowland en Lowlands verschillende glamping accommodaties aan. Van grote safaritenten tot tipitenten. Na een top dag op het festival kan je lekker relaxen in je tent. Je hebt geen gedoe meer met het opzetten van je tent, maar je kan gelijk naar het festival.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.