Kan ik een zwembad plaatsen op kunstgras?

Geniet je enorm van de zomerperiode? Met een zwembad in je tuin verzeker jij je van de nodige verkoeling. Zodra de temperatuur stijgt, is het fijn om af en toe een ontspannen duik te nemen. Kunstgras is behalve een trampoline ook de ideale ondergrond voor een buitenzwembad. Heb je nog geen kunstgras in de tuin of vraag jij je af of je een zwembad kan plaatsen op kunstgras? Lees hier waarom kunstgras en een zwembad perfect samengaan!

Nooit meer kale plekken op je gazon!

Een zwembad plaatsen op kunstgras kan dat? Kunstgras biedt een betere en zachtere ondergrond voor je zwembad dan een natuurlijk gazon. Echt gras verkleurt zodra je een zwembad installeert, maar hier heb je bij kunstgras geen last van. Op het meeste kunstgras zit uv-garantie en dit betekent dat de grasmatten niet verkleuren door zonlicht. De duur van deze garantie is afhankelijk van welk soort kunstgras je bestelt. Let daarom goed op bij het bestellen van kunstgras.

Raakt kunstgras aangetast door chloor?

Een natuurlijk gazon en zwembadwater zijn vaak geen ideale combinatie. Zwemwater met chloor of zout is namelijk schadelijk voor echt gras en veroorzaakt veelal kale plekken in het grasveld. Kunstgras is een perfect alternatief, want de kwaliteit van het gazon blijft hoe dan ook hetzelfde. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor verkleuringen in je gazon. Een uitstekende reden om te kiezen voor kunstgras!

Wat zijn nog meer voordelen van kunstgras?

Behalve het tegengaan van verkleuringen, biedt kunstgras in combinatie met een zwembad nog meer voordelen:

– Dankzij kunstgras heb je geen last van grassprieten en modder in het zwembadwater;
– Zacht kunstgras is beter voor je zwembad dan natuurlijk gras of een ondergrond van stenen;
– Met kunstgras zorg je voor een uitstekende drainage, want dankzij de goede waterdoorlatendheid ontstaan er geen plassen op het gazon;
– Met kunstgras verzeker jij je van een natuurlijk geheel rondom je gazon en dit is beter voor de algehele uitstraling van je tuin.

Welke kunstgrassoort is het beste voor mijn zwembad?

Wil je kunstgras combineren met een buitenzwembad? Kies altijd voor kunstgras van een stevige kwaliteit. Er is verschil in kleur, lengte en dichtheid en daarom doe je er goed aan altijd een deskundige te raadplegen. Investeer ook in een stevige en evenwichtige ondergrond voor onder de kunstgrasmatten. Breng daarom een goede zandlaag aan, want dit is waterdoorlatend. Verder helpt het aanbrengen van een stabilisatiedoek voor een goede drukverdeling.

Hoe krijg ik kunstgras weer in topconditie na het opruimen van mijn zwembad?

Is het zonnige weer voorbij? Tijd om je zwembad weer op te ruimen! Meestal is er geen verschil zichtbaar op de plaats waar het zwembad heeft gestaan en de rest van je gazon. Wil je de vezels van de grasmat in vorm brengen? Gebruik een harde bezem om het gazon te borstelen. Op die manier ligt het grasveld er weer stralend bij en kan je met een gerust hart de winter in.