• Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Karakteristiek gevelbeeld | Natuurgevelsteen

Natuurgevelsteen realiseerde in Alkmaar een uniek gevelbeeld door natuursteen metselwerk samen te stellen uit twee verschillende groeves. De sortering Athene bestaat uit harde, grijze tinten met lange lengtes, in combinatie met warme tinten en kortere lengtes. Daarbij is het ontwerp, door Breddels Architecten, van de woning een absolute eyecatcher dankzij het gebruik van verschillende materialen waaronder ook koper en hout. Het geheel is aangevuld door een tweetal grote, prachtige vazen, voorzien van dezelfde steen.

Stijl en elegantie

Het unieke totaalplaatje in Alkmaar straalt stijl en elegantie uit. Ieder bouwwerk kan het Nederlandse bedrijf Natuurgevelsteen omtoveren tot een unieke, karaktervolle verschijning. De bijzondere kenmerken van natuursteen zijn door het bedrijf vertaald naar een Nederlandse halfsteens metseltechniek.

Ongekende vrijheid

Naast het fraaie, warme uiterlijk, heeft het bouwen met natuursteen ook veel praktische voordelen. Natuursteen is in bijna ieder project eenvoudig te realiseren, ook voor de aannemer en de metselaar. Dit betekent ongekende vrijheid in het selectieproces. Ook qua structuur, steensoort en afmetingen is veel vrijheid. Zit de steen van uw droomschets er niet tussen, dan gaat Natuurgevelsteen samen met u op zoek.

Vakmanschap

Van eerste schets tot samenstelling op de groeve, tot de levering en verwerking op de bouwplaats. Natuurgevelsteen blijft betrokken. Vakmanschap komt niet zomaar uit de lucht vallen. Voor het verwerken van de natuursteen zijn speciale mortels ontwikkeld. Deze zijn zowel technisch als esthetisch afgestemd op de gekozen natuursteen.

Inspiratiecentrum

Om het beste beeld te geven van de vele mogelijkheden, bestaat het inspiratiecentrum te Hollandscheveld in Drenthe. Maak een afspraak en bekijk de proefstellingen van alle verschillende kleuren en structuren.

____


 

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?