Karakteristiek herenhuis krijgt metamorfose

Remy Meijers Interieurarchitectuur

Een jong gezin koopt een historisch Utrechts herenhuis met een gedateerd interieur. De eigenaren vroegen interieurarchitect Remy Meijers of hij er een modern gezinshuis van kan maken met een lichte sfeer, een keuken die bij de leefruimte hoort, een eerste verdieping als domein voor de ouders en de zolderverdieping ingericht voor de kinderen. Met respect voor de oorspronkelijke structuur en detaillering van het pand creëert Remy vervolgens een hedendaags interieur waarin alles klopt: van de indeling, de verlichting, het meubelmaatwerk en de vrijstaande meubels tot aan het harmonieuze kleuren- en materialenpalet, de schilderijen en het karakteristieke terrazzo. 


Benedenverdieping

Herenhuis, remy meijers, chic interieur , the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Houten vloer

Zilva Vloeren

Kunst

Rep Ringel Art

Exclusief leefgedeelte 

Het oorspronkelijke terrazzo kwam in versleten staat tevoorschijn. Waar Remy normaal gesproken zou kiezen om dit te vervangen met natuursteen, deed het dit historische herenhuis meer eer aan om opnieuw terrazzo te plaatsen. De entree is weliswaar relatief smal, maar ruimtelijk dankzij het hoge plafond en de lichte tinten. Het heeft behalve een lichtgrijze terrazzovloer, lichtgrijze muren en door Remy ontworpen lichtgrijze stalen taatsdeuren, die als een serieuze blikvanger in de ruimte  werken. Voorbij deze taatsdeuren kun je naar boven via de statige trap, rechtdoor naar de keuken via een houten  deur  of  via  een  taatsdeur naar het woongedeelte. In het herenhuis is een deel van de oorspronkelijke houten deuren gerenoveerd en een deel is gemaakt naar het ontwerp van deze deuren, zodat de oude detaillering in ere is hersteld.  

De keuken en eethoek bevinden zich aan de achterzijde van het familiehuis. De keuken staat voor een gedeelte in de uitbouw die Remy liet maken op de locatie waar eerst een veranda was.  Ook in de keuken is dezelfde terrazzo terug te vinden. Voor de keukenfronten is eikenhout gebruikt en de bar is uitgevoerd in een zwart solid-surface plaatmateriaal.  

In het leefgedeelte van het herenhuis  heb  je  bij  binnenkomst  de  keuze  om  links  plaats  te  nemen  op  de  uitnodigende  riante  hoekbank  bij  de  erker  of  je  rechts  richting eettafel en keuken te begeven. Tegenover de bank ontwierp de interieurarchitect een  stoer  betonnen  haardplateau.  Net als in de meeste ruimtes,  ligt  er  een  wit  ingewassen  eikenhouten  vloer  van  brede  planken  in  de  woonkamer.  De enige meubelstukken die niet uit Remy’s collectie komen, zijn de eetkamerstoelen aan de grijs gebeitste eikenhouten eettafel. 


Bovenverdieping

Herenhuis, remy meijers, chic interieur , the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kunst

Rep Ringel Art

Moderne vertrekken voor herenhuis 

De slaapkamer van de eigenaren bevindt zich op de eerste verdieping, die geheel volgens wens volledig hun domein is.  De kinderen hebben boven  allebei  een  slaapkamer, een badkamer en een speelkamer. Behalve een riante slaapkamer bevindt zich op de eerste etage nog een dito werkkamer en een badkamer. De slaapkamer is voorzien van een wand achter het bed, in dezelfde uitvoering als de keukenfronten, wat zorgt voor de nodige eenheid. Die eenheid komt ook terug in de keuze voor een schilderij van kunstenaar Rep Ringel, waarvan ook werk  terug  te  vinden  is  in  de  woonkamer  en  eetkamer.  Achter het bed bevindt zich de  dressing,  uitgevoerd  in  plafondhoge  zwart  gebeitste eikenhouten deuren. 

De slaapkamer van de eigenaren bevindt zich op de eerste verdieping, die geheel volgens wens volledig hun domein is.  De kinderen hebben boven allebei een  slaapkamer, een badkamer en een speelkamer. Behalve een riante slaapkamer bevindt zich op de eerste etage nog een dito werkkamer en een badkamer. De slaapkamer is voorzien van een wand achter het bed, in dezelfde uitvoering als de keukenfronten, wat zorgt voor de nodige eenheid. Die eenheid komt ook terug in de keuze voor een schilderij van kunstenaar Rep Ringel, waarvan ook werk terug  te  vinden  is  in  de  woonkamer  en  eetkamer.  Achter het bed bevindt zich  de  dressing,  uitgevoerd  in  plafondhoge  zwart  gebeitste eikenhouten deuren. 

“Alle schakeringen aan tinten grijs zijn precies op elkaar afgestemd.”

Editor: Media team

Datum: 14-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor magazine nr. 6 2021

Fotografie: René Gonkel