boswoning, &prast&hooft, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Karakteristieke boswoning | & Prast & Hooft

Midden in de bossen ligt een indrukwekkende boswoning met modern-strak karakter verscholen. Het bijzonder fraaie gebouw werd enkele jaren geleden onder leiding van architectenbureau & Prast & Hooft aan een heuse transformatie onderworpen, waarbij de bestaande binnen- en buitenkant in een eigentijds jasje zijn gestoken. De villa is getransformeerd tot een open plattegrond waar ruimte en licht hand in hand gaan. De voorzijde heeft een gesloten karakter gekregen om de privacy te waarborgen, terwijl de achtergevel juist heel open is. Hierdoor kunnen de bewoners optimaal genieten van de prachtige buiten omgeving.

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Tijdloos geheel

Het interieur kenmerkt zich door een bijzonder aangename sfeer. Opvallend is hoe licht de ruimtes aanvoelen, dankzij de keuze voor grote raampartijen aan de achterzijde. Om dit idee te versterken zijn de keuken, eetkamer en living in een heldere plattegrond samengebracht. De open indeling is aangevuld met een warme aankleding in de vorm van rijke en levendige materialen die door de jaren heen mooi verouderen. Hierdoor hebben de open ruimtes toch een hele intieme sfeer gekregen. Samen met een natuurlijk kleurgebruik is zo een aansprekend, tijdloos geheel bereikt dat naast esthetisch hoogwaardig ook leefbaar is.

Beeld en geluid: Remkes beeld&geluid. Haard(merk): Element4. Inbouwspeakers: Bowers & Wilkins

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Gietvloeren: DRT Gietvloeren

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Bijzondere sfeermaker

Een bijzondere sfeermaker in het interieur is de schitterende houten vloer van VloerenExclusief. Bij deze riante boswoning is er gekozen voor een rustige vloer met een natuurlijke uitstraling, af en toe een zichtbare noest en een subtiel kleurverschil. De vloer is door VloerenExclusief op kleur gebracht en gerookt in eigen rookcabine. Daarna is de vloer op ambachtelijke wijze gelegd. De naden zijn met veel zorg weggewerkt en de planken perfect op elkaar aangesloten voor een strak geheel. De traptreden zijn tevens door het bedrijf behandeld, waardoor deze samen met de gekozen vloer een sterke eenheid uitstraalt.

Houtenvloeren: VloerenExclusief. Haard (merk): Element4

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Dromen overtroffen

De eerste etage is ingedeeld in twee vleugels. In een van de vleugels in een luxe mainsuite gesitueerd die de stoutste interieurdromen overtreft. Zo is er vanuit de sfeervol aangeklede slaapkamer een fantastisch zicht op de buitenruimte. Ook de royale dressing is met veel smaak aangekleed en onder andere voorzien van grote kastenwanden en een luxe make-upmeubel. Naast de dressing bevindt zich een luxueuze badkamer, verfraaid met natuursteen in marmermotief, een ovaal ligbad, een inloopdouche met twee douches en een prachtig wastafelmeubel.

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Zwembad (merk): Starline Group B.V. Aannemer: Bouwbedrijf Buytels. Tuinarchitect en aanleg: Buijtles Buitengewone Tuinen

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Buitenmeubilair: Borek parasols | outdoor parasols

Strak terras in groen kader

De boswoning is bereikbaar via een eigen oprijlaan met statige poort, waardoor er vanaf de straatkant geen inkijk is in het gebouw. Hoe dichter je bij de woning komt, des te meer de villa aan schoonheid ontwaart. Het strakke karakter van de villa komt terug in de aankleding van de achtertuin. Zo zijn de zichtlijnen in de ruimte gerespecteerd. Het spectaculaire geheel, ontworpen door Buijtels Buitengewone Tuinen, is voorzien van een betegeld terras met riante loungehoek en een eetgedeelte die samen een bijzonder luxe en aansprekend beeld vormen dat niet zou misstaan op een A-locatie zoals het zonnige Ibiza. Centraal in de ruimte staat een riant zwembad. Door de aankleding van de tuin is de boswoning goed ingebed in de omgeving. De hoge bomen en weilanden waarmee het perceel wordt omringd, creëren daarbij een sterk groen kader en geven het geheel een prettig en beschut gevoel.

boswoning, &prast&hooft, the art of living

Zwembad (merk): Starline Group B.V. Buitenmeubilair: Borek parasols | outdoor furniture

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van & Prast & Hooft?