Biljoengroen, Karakter, Villa, Tuin, Vijver

 • Accessoires toilet uit modern art collection
  Geesa
  Amersfoort | www.geesa.nl
 • Mozaïeken in de badkamer
  Aquacolor
  Zottegem | www.aquacolor.eu
 • Designradiatoren
  HD Heating
  Soesterberg | www.hdheating.nl
 • Beeld, geluid en domotica
  Bang & Olufsen
  Arnhem | www.bos59.nl

Karakteristieke villa met uitzicht op wandelpark | Biljoen Groen

De sfeer is warm, welkom en duurzaam.

Rondom het park werden in de 19e en 20e eeuw karakteristieke huizen gebouwd. Huizen met een ziel en een verhaal. De bewoners kochten dit huis op gevoel en transformeerden het, met behoud van veel originele details, in hun droomhuis.

Historisch heden

Bij entree, valt de brede trap naar de verdiepingen meteen op. De glas-in-lood ramen zorgen voor een kleurrijke gloed op de wanden. In de gang hangt een lamp van Timothy Outlon die de geschiedenis van dit pand accentueert. De eetkamer en de keuken staan met elkaar in verbinding, maar kunnen ook van elkaar gescheiden worden door twee authentieke schuifdeuren. In de kast in de woonkamer vinden we een originele compacte natuurstenen gootsteen, een bewaard gebleven detail uit de jaren ‘30.

 

Biljoengroen, Karakter, Woonkamer, Visgraat, Zithoek

Dankzij Bang & Olufsen Arnhem kunnen de bewoners overal genieten van de klanken van muziek.

Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

 

De grote eettafel
De grote eettafel is een fijne plek om gezellig te tafelen en natuurlijk om lekker te genieten van de tuin. Op deze plek in de tuin, ervaar je de privacy en de afscheiding door de hoge schutting. Boven de tafel hangt een lamp van Timothy Oulton en op de piano staan lampen van Eichholtz. In de eetkamer staan twee identieke buffetkasten die op maat gemaakt zijn. De indeling van de schappen is gemaakt op basis van de spullen die erin staan. De kast is dus zowel functioneel als mooi. De kasten zijn gemaakt door Hofstede Raanhuis.

 

Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

 

Originaliteit
De originele visgraatvloer ligt nog steeds in de woning, de vloer is afgebiesd met een patroon van rechte stukken parket. De vloer is geschuurd, gerookt en met olie behandeld en vormt simpelweg de prachtige basis voor de inrichting van het huis. De bewoners kozen voor het gebruik van neutrale kleuren, dit zie je dan ook in de rest van het huis terug.

 


Authentieke details komen opnieuw tot leven.


Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

 

Beleving
Beleef het toilet bezoek op een ander niveau. Het toilet is voorzien van de wcdouche van Geberit Mera. De deksel gaat automatisch open als je binnenkomt. Je gaat zitten op een verwarmde toiletzitting en tot slot zuivert de föhn de geur in de ruimte. Na afloop wordt de pot met warm water gereinigd en sluit het deksel vanzelf. Accessoires van Geesa uit de modern art collection zorgen voor extra luxe op het toilet.

Luxueus
Op de eerste verdieping vinden drie slaapkamers en luxe badkamer. De badkamer is een eigen ontwerp en uitgevoerd door TTB. De douche is met een glazen wand van La Paloma afgescheiden van de badkamer. In de badkamer vinden we een stoomcabine van Cleopatra en is de douche voorzien van twee zitjes tegenover elkaar. De mozaïeksteentjes van Aquacolor uit de serie Windsor lopen van de muur door in het zitje en de bankjes zijn verwarmd en bieden optimaal comfort. De regendouche is geïntegreerd in het plafond. Er zijn twee wastafels met kranen van Grohe. De paarse details die terugkomen in de kleuren van de slaapkamer komen ook terug in de tuin. De mooie strakke witte shutters van Jasno vullen de ramen tegen zonlicht in de bad- en slaapkamer.

 

Biljoengroen, Karakter, Badkamer, Bad


Een bezoek aan het toilet is een beleving.


Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

Het toilet is een beleving op zich, mede dankzij de accessoires van Geesa uit de modern art collection.

Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

 

Het beste van twee werelden
De uitdaging voor hoveniersbedrijf Biljoen Groen was om een ontwerp te maken waarin de bewoners optimaal van de tuin konden genieten, zicht op het wandelpark zouden hebben en tevens maximale privacy zouden hebben. Biljoen Groen tekende verschillende ontwerpen en de bewoners kozen voor een variant met verschillende zitjes, organische vormen, hoge en lage begroeiing en rechte elementen. De struiken, bomen en planten zijn in wolkenvorm aangeplant. De verharding is van natuursteen, gebakken klinkers en grind. De potten met planten zijn van Atelier Vierkant. De taxushagen en de strakke donkere schutting zijn de vaste contouren. De tuin is gevuld met onder andere rododendrons, siergrassen, hortensia’s en allium. Wit, groen en paars zijn de kleuren die tevens in het meubilair buiten terugkomen. De paarse loungeset is van Apple Bee.

 

Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

Karakteristieke villa | Biljoengroen tuinarchitect via The Art of Living Online

De natuur laat zich niet dwingen
De tuin is voorzien van verlichting van BEGA onder de bomen en langs de meanderende paden. Naast de voordeur hangen twee lampen van Marcel Wolterinck.

Karakter door originaliteit 
Met deze woning laten de bewoners en de bedrijven waarmee ze hebben samengewerkt zien dat het echt mogelijk is om een oude karakteristieke woning te voorzien van alle gemakken van vandaag de dag, met behoud van originele details. Buiten komt naar binnen en het wandelpark wordt als het ware aan de woning toegevoegd. Je wilt toch niets liever!

 

___

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Dré Wouters