Karakteristieke woonboerderij met een modern interieur

Daivor Interior Design

In Brabant vind je van die karakteristieke woonboerderijen waarin de oude elementen uit het verleden nog zichtbaar zijn. Hoe mooi is het om zo’n boerderij helemaal opnieuw in te richten met een modern interieur, maar met behoud van de historische charme. Daisy Vorm van Daivor Interior Design kreeg deze kans en pakte het groots aan.


Ontwerp
Modern interieur, woonboerderij, luxe boerderij, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp

Interieurontwerp

Daivor

Meubels & Decoratie

Snufenshoe

Iedere ruimte eigen sfeer

De woning werd in 2003 volledig herbouwd aan de hand van de oorspronkelijke woonboerderij, met behoud van alle karakteristieke kenmerken, zoals deuren, klinken, haarden en balken. De huidige bewoners zagen in 2020 bij toeval dat ze te koop stond toen ze op zoek waren naar een woning in de omgeving. “We wilden een mooie gezinswoning met een vrije ligging en veel privacy. Mijn man was op slag verliefd toen hij het zag en ikzelf houd ook van oude panden. Er moest nog wel alles aan gebeuren”, vertelt de bewoonster. Daarvoor schakelden ze Daisy Vorm van Daivor in. Aan de buitenkant van de woning veranderde zij niets. De binnenkant werd helemaal gestript en opnieuw ingedeeld. “Er zit veel denkwerk in deze woning. Overal is over nagedacht, zeker over de details. Van tevoren wist ik al precies hoe het moest worden. Iedere ruimte heeft een eigen sfeer gekregen, maar wel zo dat het interieur een eenheid vormt”, aldus Daisy. Ze heeft een modern interieur neergezet dat haaks staat op het exterieur van de boerderij. En dat is nou juist zo aantrekkelijk.


Keuken en leefruimte

Modern interieur, woonboerderij, luxe boerderij, the art of living

Alle leveranciers van de keuken en leefruimte

Keuken

ASWA keukens

Gewaagde keuzes

Vanuit de entree kom je direct de ruime leefkeuken binnen. Dit is de belangrijkste ruimte voor de bewoners. Zij kunnen zich hier uitleven aan het grote kookeiland en het werkblad aan de raamzijde. Vervolgens is het genieten aan de ronde eettafel met uitzicht op de wijnbar. Hier is opnieuw te zien dat Daisy gewaagde keuzes durft te maken; aan de wand van de wijnbar kwamen bronskleurige tegeltjes die de keuken extra chic maken. De keuken werd ontworpen in samenwerking met ASWA Keukens. Ze koos voor dit bedrijf, omdat het veel mogelijkheden biedt op het gebied van ontwerp en materiaal. “De adviseurs gaven mij goed advies over allerlei praktische zaken. De keuken bestaat volledig uit maatwerk vanwege de balken en de vorm van de ruimte.” Deze keuken past perfect binnen een modern interieur.


Bovenverdieping

Modern interieur, woonboerderij, luxe boerderij, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Meubels & Decoratie

Snufenshoe

Interieurontwerp

Daivor

De vrije hand

Op de benedenverdieping vinden we de ouderslaapkamer met een open badkamer. Deze heeft een luxe uitstraling dankzij het imitatie Calacatta marmer dat de volledige vloer en inloopdouche beslaat. Dit is hetzelfde materiaal als de vloer in de keuken. De aders lopen in de tegels door en zijn voorzien van een groen accent, wat mooi past bij de groene wandtegels. De kamers van de kinderen zijn op de bovenverdieping te vinden. Zij kregen alle drie de vrije hand, waardoor de slaapkamers er alle drie anders uitzien. Wat ze verbindt is de kunst; graffiti artist Dopi maakte op iedere kamer een ander kunstwerk. Waar de jongste dochter een kleurrijke kamer wilde, wenste de oudste zoon juist een kamer met rustige kleuren. Hij kreeg bovendien een heerlijk groot bed. De middelste wilde een hotelkamer vol luxe en dacht mee over de kinderbadkamer, zodat die perfect aansluit bij de andere ruimtes. Hier vinden we dezelfde marmerlook tegels als in de ouderbadkamer, een inloopdouche en bad.


Buitenruimte

Modern interieur, woonboerderij, luxe boerderij, the art of living

Alle leveranciers van de buitenruimte

Bouwbedrijf

Raros Bouw bv
Modern interieur, woonboerderij, luxe boerderij, the art of living

Work in progress 

Aan de buitenzijde van de woning werd weinig veranderd. De boerderij is nog niet heel oud en nog van prima kwaliteit. De uitstraling past mooi in de groene omgeving. Wel werd de voortuin grondig aangepakt. Nu ligt er een bloemrijke tuin met grote struiken aan de voorzijde voor privacy en bloemen en gras aan de achterzijde. Het terras bleef behouden, omdat het zo mooi bij de rest van het exterieur past. De overkapping van het bijgebouw zorgt ervoor dat er ook buiten gezeten kan worden alles het minder mooi weer is. “We gaan nog een zwembad aan laten leggen en een buitendouche”, vertelt de bewoonster. “We wonen hier nu vijf maanden en het is geweldig. We hebben veel rust en de kinderen kunnen hun hart ophalen in al het groen.”

Editor: Media team

Datum: 24-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Patrick Meis