stalen deuren, de rooy metaaldesign, staal, elegant, stoer, karaktervol

  • De Rooy Metaaldesign
  • Seringstraat 29
  • 6744 XA | Ederveen

Karaktervolle stalen deuren | De Rooy Metaaldesign

Op een natuurlijke zandheuvel in Gelderland, waar 2.000 jaar geleden de rivier De IJssel stroomde, ligt nu een nieuw landhuis. Hoewel het eruitziet alsof het er al jarenlang staat, is het nieuw en van alle moderne gemakken van deze tijd voorzien. Friso Woudstra Architecten kreeg de opdracht om de historie in ere te herstellen. Het mocht geen kasteel worden, maar juist een warme woonomgeving. Strak, met klassieke elementen. De Rooy Metaaldesign mocht strakke en karaktervolle stalen deuren leveren voor deze prachtige, historische parel van een huis.

Luxueuze entree

In de grote hal valt na binnenkomst met name de grote kristallen lamp op en een prominente trap met zwart smeedwerk. Vanuit het midden van de hal kijk je helemaal naar boven tot aan het dakraam op zolder, waardoor de hele ruimte gevuld wordt met een aangenaam natuurlijk licht. Vanuit de keuken maak je kennis met de stalen deuren van De Rooy Metaaldesign. De stalen deur hebben een smal profiel, dat aan beide zijden hetzelfde is. De grepen zijn vlak in het profiel verwerkt, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn. Zo komt het symmetrische en strakke ontwerp van de glazen wand perfect tot zijn recht. Ook hier begeleidt glas het natuurlijke licht verder de ruimte in.

stalen deuren, de rooy metaaldesign, staal, elegant, stoer, karaktervol

Royale leefkeuken

De keuken moest aan de zonkant bij de tuin komen, er moest een terras om de woning heen komen en er moest rekening gehouden worden met de historie. Het is daarom een gereconstrueerd landhuis geworden. Eén van de belangrijkste ruimtes in de woning is dan ook de keuken. Hier komt het gezin samen om te koken en te eten en is de deur naar het naastgelegen zonnige terras. De keuken is door middel van stalen taatsdeuren verbonden met de naastgelegen ruimte. Staat de deur open, dan ontstaat er een verbinding.

stalen deuren, de rooy metaaldesign, staal, elegant, stoer, karaktervol

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?