Kegelbaan als eyecatcher in de tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, biodiversiteit, minimalistisch

  • Buijtels Buitengewone tuinen
    Troprijt 21
    5531 NA Bladel

Kegelbaan als eyecatcher in de tuin | Buijtels Buitengewone Tuinen

Via de entree loop je in één beweging door de woning en kom je in de ruime tuin waar lange zichtlijnen je laten uitkijken over de weilanden. Er is een bijzondere plek in de tuin ingericht, iets dat we niet zo heel vaak tegenkomen als we op bezoek zijn bij vakspecialisten en eigenaren en praten over de inrichting van woningen, tuinen, accessoires en meer.

Een kegelbaan

De eigenaren wilden het einde van hun tuin niet markeren met een kunstwerk, maar zochten naar iets anders. Buijtels Buitengewone Tuinen ging met die vraag aan de slag en maakte een kegelbaan in de tuin waar op fijne zonnige dagen naar hartenlust gespeeld kan worden.

Minimalistisch

De tuin laat een verloop zien van strak minimalistisch, naar weelderig landelijk en ook de weilanden achter de woning bewegen mee in het ontwerp. De sfeer van het interieur in het huis wordt als het ware buiten doorgezet. Buijtels Buitengewone Tuinen maakte het ontwerp en nam de uitvoering voor haar rekening. Ja, buitengewoon is het absoluut met een kegelbaan in de tuin.

Kegelbaan als eyecatcher in de tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, biodiversiteit, minimalistisch

Verrassende elementen

Buijtels Buitengewone Tuinen ontwerpt en maakt tuinen die origineel zijn, waar verrassende elementen een plek krijgen en waar tevens het plezier in het werken met de natuur en passie voor hun vak van afstraalt. In deze tuin werd de grote promenade die als een loodlijn door het huis loopt, de basis voor het ontwerp. Om de zichtlijnen minimalistisch en helder te houden werd de kegelbaan in de tuin in het verlengde van de promenade aangelegd.

Biodiversiteit

De grote langwerpige borders zijn gevuld met een prachtig mengsel van bloeiende vaste planten die vlinders en bijen aantrekken. Het is klimaat adaptieve beplanting met veel inheemse gewassen die de biodiversiteit ten goede komt.

Kegelbaan als eyecatcher in de tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, biodiversiteit, minimalistisch

Uitbundige bloeiwijze

Als je wilt kun je steeds een nieuw boeket uit de tuin plukken. Met de uitbundige bloeiwijze vormen ze een weelderig bloementapijt en een contrast met de rest van de strakke lijnen. De wit gestucte wand markeert het einde van de kegelbaan en is tevens een knipoog naar de strakke witte vormen van de woning.

Gekapte meerpalen

De oude, met de hand gekapte meerpalen uit de haven van Antwerpen geven een meer verticale werking aan de tuin en fungeren als een soort louvre deuren. Als je goed kijkt zie je de bijlafdrukken nog zitten en zie je op sommige plekken grote bouten zitten. Deze materialen zijn mooi zoals ze zijn en krijgen gelukkig steeds vaker een tweede leven.

Kegelbaan als eyecatcher in de tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, biodiversiteit, minimalistisch

Voor de kinderen

De stookplaats, zandbak, trampoline en het speeltoestel voor de kinderen zijn in het ontwerp opgenomen en vallen in eerste instantie niet echt op. Dat was ook een nadrukkelijke wens van de eigenaren. Zij houden van een overzichtelijk en opgeruimd huis en dito tuin.

Amberbomen

De dakvormige amberbomen worden omsloten door lage Taxus blokhagen. De knoestige bast heeft een prachtige structuur en is fascinerend om naar te kijken. Maar het absolute hoogtepunt krijgt deze boom in de herfst als haar bladeren prachtig verkleuren en met hun rode, gele en oranje tinten de tuin in vuur en vlam zetten. Ja, in deze tuin inclusief kegelbaan in de tuin kun je genieten met een hoofdletter G.

 

Tekst: Linde ten Broek

___

Meer projecten zien van Buijtels Buitengewone Tuinen?