Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

 • Staalleverancier taatsdeuren & trapleuningen
  Smederij A. Groen
  Papendrecht | www.smederijgroen.nl
 • Vloer (Belgisch hardsteen)
  Van den Heuvel & Van Duuren
  Breda | www.vdh-vd.nl
 • Aanleg elektra & verlichting
  B&W Elektro en Beveiliging
  Hendirk-Ido-Ambacht | www.benw-elektro.nl

Kempische bouwstijl | Bongers Architecten

Verbouwen of verhuizen? De bewoners kozen voor het laatste en lieten hun droomhuis bouwen op een idyllische plek in het groen in Zuid-Holland. Aan Bongers Architecten de eer om het project te realiseren. Vanaf de eerste tekening was het meteen raak. De villa in Kempische bouwstijl met de kasteelachtige uitstraling sluit volledig aan bij de wensen en behoeften van de bewoners.

Staalleverancier taatsdeuren & Trapleuningen: Smederij A. Groen.

Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

Afzuigkap keuken: Novy Nederland. Keukenapparatuur: Siemens Nederland. Vloer (Belgisch hardsteen). keukenbouw & maatwerk kasten: SmartDesign Keukenstudio BV.

Mooie balans in- en exterieur

De met grind omringde, landelijk gelegen villa trekt direct de aandacht vanaf de straatkant. De vele details die het ontwerp rijk is, springen in het oog en zorgen ervoor dat voorbijgangers regelmatig stoppen om een foto te maken van het prachtige plaatje. Niet alleen het exterieur is een parel om te zien; het interieur complementeert het geheel op unieke wijze; iets waar ook de bewoonster een groot aandeel in had.

Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

Badkamerkranen: Hothbath BV. W-installatie: Jansen Installatiebedrijf BV.

Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

Aanleg elektra & verlichting: B&W Elektro en Beveiliging.

 

Robuuste woning met veranda

Sander Bongers dompelde zich voor dit project helemaal onder in de kenmerken van de Kempische bouwstijl. En met verve. Het is een van de krachten van Bongers Architecten: het team beperkt zich niet tot één specialisatie, maar ontwerpt elke stijl, volledig afgestemd op de wensen en behoeften van hun opdrachtgevers. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met de positie in de kavel (haaks op de weg), de zonbeleving en de omgeving: een rustige, groene weg met veel monumentale panden én een aantal andere woningen gerealiseerd door Bongers Architecten.

Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

Architect: Bongers Architecten. Hoofdaannemer: VHR Bouw.

Kempische Bouwstijl, Bongers, the art of living

Hekwerk: DJS Hekwerken

Robuuste woning

De villa in Kempische bouwstijl is volledig opgetrokken uit natuurlijke materialen, zoals hout, baksteen en natuursteen. Die duurzaamheid is een speerpunt van Bongers Architecten en sloot goed aan bij wat de bewoners wilden. De bewoners wilden een robuuste woning waar lekker geleefd kan worden, een gezellige woonkeuken, veel loungeplekken, een grote veranda, een guesthouse, dubbele carport én een kelder voorzien van daglicht.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Hans Gorter

_____
Meer zien van Bongers Architecten?