Kempische villa | Van Leent, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Kempische villa met allure | Visie BV & Bouwbedrijf van Leent

Op een voormalig braakliggend stuk terrein pronkt vandaag de dag een verbluffende Kempische villa. De architectuur van het oogstrelende bouwwerk komt uit de koker van architect Richard Kool van VISIE BV. In samenspraak met de opdrachtgevers ontstond een ontwerp van een ruim opgezette villa met traditioneel-landelijk karakter, dat vervolgens door Bouwbedrijf Van Leent tot leven werd gewekt. De prachtige villa is gelegen in een groene en waterrijke omgeving, waar een gevoel van rust, ruimte en authenticiteit op harmonieuze wijze opgaan in een aansprekend, oer-Hollands beeld.

Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.

Kempische villa | Van Leent, the art of living

Royale villa met karakteristiek-landelijke uitstraling

De wensen van de opdrachtgevers waren helder: de villa moest in Kempische stijl ontworpen worden en volop ruimte bieden voor het gezin en voor bezoek van familie en vrienden. Opvallend zijn de traditionele oogramen en stalramen, die het landelijke karakter van de villa verder tot leven wekken. Robert van Leent heeft vaker samengewerkt met VISIE. “De nuchtere insteek en de gedeelde ambitie om het allerhoogste resultaat neer te zetten, maken dat we samen heel gave dingen kunnen creëren.”

Kempische villa | Van Leent, the art of living

Groene zitbanken: Macazz.

Kempische villa | Van Leent, the art of living

Authentiek interieur

De aansprekende, authentieke sfeer vertaalt zich ook in het interieur. Bij binnenkomst word je verrast door een royale hal met een schitterend trappenhuis. De trap is volledig uit hout vervaardigd en verfraaid met smeedijzeren details. Een echte eyecather. Richard: “We hebben ervoor gekozen om één lange zichtlijn te creëren, lopende vanuit de entrée door de hal richting de achtertuin. Hierdoor is een gevoel van rust ontstaan en krijg je direct een idee van wat zich verder in het interieur en de ruimte achter de woning afspeelt.”

Kempische villa | Van Leent, the art of living

Traditionele elementen in kempische villa

In een van de vleugels is een prachtige leefkeuken gesitueerd. “De keuken vormde het vertrekpunt voor het door onszelf bedachte interieur,” vertellen de opdrachtgevers. “De combinatie van traditionele elementen met meer modernere objecten, samen met een robuuste vormentaal en een warm kleurenpalet, was leidend voor de rest van de aankleding.” Zo zijn de luxe tv-kamer en royale living in eenzelfde warme en knusse sfeer gerealiseerd. In de living vormt de grote haard een absolute blikvanger. De traditionele, warme sfeer komt hier onder meer tot uiting in de vorm van stalramen en sfeervolle verlichting. Daarnaast werd de tweede vleugel omgetoverd tot kantoorruimte, zodat er in alle rust en op comfortabele wijze vanuit huis gewerkt kan worden.

Kempische villa | Van Leent, the art of living

Kempische villa | Van Leent, the art of living

Slaapkamers met een eigen identiteit

Verspreid over de eerste en tweede verdieping bevinden zich verschillende luxe slaapvertrekken. Hierin is de goede smaak van de opdrachtgevers perfect terug te zien: rijk behang met opvallende printen en kleuren, mooie badkamermeubelen en elegant tegelwerk. “Iedere ruimte heeft een eigen identiteit gekregen,” vertellen de opdrachtgevers. Achter elke deur schuilt een verrassing. Zo is de luxe gastenkamer uitgevoerd met een prachtige staldeur van donkerkleurig barnwood en is de en-suitebadkamer verrijkt met groene tegels in visgraatmotief. De fraaie mainsuite is het kopstuk van de twee verdiepingen. De indrukwekkende ruimte is uitgerust met een royale walk-in-closet. In de badkamer prijkt onder meer een elegante inloopdouche. Het is duidelijk dat overal het hoogst haalbare is neergezet. “We zijn enorm blij met het resultaat, het vormt in alles onze droomwoning.”

 

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Bouwbedrijf Van Leent en Visie BV?