previous arrow
next arrow
Slider

Kempische woning | VISIE B.V.

Karakteristieke stijl in Kempische woning

Ontwerpen en begeleiden met passie. Dat is waar architectenbureau VISIE voor staat. Sinds de oprichting in 2006 vertaalt het bureau (ver)bouwplannen in de realisatie van droomcreaties. Van kleine projecten, zoals het ontwerp van een dakkapel, tot de renovatie en nieuwbouw van een bedrijfspand of een woning: alles wordt door het bureau met even veel betrokkenheid en nauwkeurigheid uitgevoerd en begeleid.

Ruim en toch sfeervol

De kavel hadden de bewoners al enkele jaren in hun bezit. Op dat moment stonden er echter nog drie oude huisjes op de kavel. Aan VISIE de opdracht om een nieuw ontwerp te maken dat deze huisjes zou vervangen. Wat de bewoners vooral aansprak was de unieke ligging; recht aan het water en toch midden in het centrum. Een perfecte plek om tot rust te komen en te genieten. ‘’We zijn begonnen met het in kaart brengen van alle wensen aan de hand van gesprekken en inspiratievoorbeelden”, vertelt architect Richard. “Een belangrijke wens van de bewoners was dat de villa ruim zou ogen, maar toch warm en sfeervol aan bleef voelen. Bijvoorbeeld doordat er verschillende gezellige hoekjes gecreëerd konden worden. Daarnaast hadden de bewoners een grote voorliefde voor de Kempische bouwstijl, die zich kenmerkt door een karakteristieke vormgeving en authentieke, maar toch tijdloze uitstraling. Een ander belangrijk uitgangspunt was dat de kempische woning in lijn moest zijn met de wensen van de gemeente. Dit betekende dat de hoofdbouw van de woning qua oppervlakte overeen moest komen met de oude bouw.”

Goed schilderwerk maakt een wereld van verschil in iedere woning. Hier werd dit uitgevoerd door Maat Schilderwerken. Het speciale stucwerk rondom de haard is uitgevoerd door Creative Minds International. 

De bijzondere trap in de hal werd gemaakt en geplaatst door Oudenhoven Trappen. 


“Eén van de wensen was om de woning binnen te komen via een ruime hal.”


De prachtige keuken werd uitgevoerd met een Quooker, PITT cooking en apparatuur van Siemens. 


“Het was meteen duidelijk dat VISIE onze nieuwbouwvilla zou ontwerpen.”


Kleurrijk en eigen

Eén van de wensen was om de woning binnen te komen via een ruime hal. “Richard heeft dat perfect weten te vertalen in deze sfeervolle ruimte. De trap is een echte eyecatcher en weet de twee etages van de woning op een heel mooie manier met elkaar te verbinden. Daarnaast zijn we erg blij met de maatwerkkasten in de hal.”

“Leuk is dat je al direct bij binnenkomst kunt zien wat een goede smaak de bewoners hebben”, vult Richard aan. “De interieurstyling is namelijk door henzelf gedaan. Van iedere ruimte hebben zij iets unieks weten te maken, dat toch passend is in het geheel.” Een ander opvallend element in de woning is de keuken. De bewoners vertellen: “De keuken vinden wij één van de belangrijkste ruimtes van een woning. Aansluitend hebben we een gezellige zithoek gemaakt met een eigen look and feel, dat extra benadrukt wordt door het kleurige behang en de opvallende accessoires. De eetkamer en woonkamer hebben ook weer een heel eigen stijl.

Beide gashaarden en de inbouw werden geplaatst door Hout & Haard. Deze schouw is van De Opkamer en het behang en de raamdecoratie van In Het Woonhuis


“Iedere ruimte is uniek, maar toch passend in het geheel”


Het verlichtingsplan en de inbouwspots zijn afkomstig van Maretti Lighting. 

De badkamer is net als de keuken uitgevoerd in zwart graniet.De granieten vloertegels werden gelegd door A tre natuursteen, net als maatwerk wandplaten. Het sanitair is afkomstig van Van Munster Badkamers. 

Kempische woning

De wensen werden door Richard omgezet in een technische bouwtekening en een schets van de voorgevel van de kempische woning. Deze documenten gaven een goed beeld van de sfeer van de totale woning, namelijk: open, licht en warm, door de combinatie van een ruime opzet, veel glas en karakteristieke stijlelementen. “De verdere vormgeving van de woning en de keuze voor de indeling van alle ruimtes en materialen is een mooi samenspel geweest tussen de bewoners en ons bureau”, licht Richard toe. “We kozen ervoor om het woonprogramma, inclusief het leefgedeelte en slaapvertrekken, in het hoofdgebouw te situeren en daarnaast twee bijgebouwen te maken, waardoor de bewoners optimaal van de unieke buitenomgeving kunnen genieten.”

De bewoners haalden veel inspiratie uit een woning van Karin Clement van KC Interior Design in Blaricum. TUDOR leverde de Steel Design aluminium kozijnen. 

Hovenier Van Gent Tuinen legde de tuin aan. Hierin is onder meer verlichting van Royal Botania te vinden.

Denkers in Tuinen ontwierp de tuin. In de twee bijgebouwen is net zoveel comfort te vinden als in de woning zelf. 

Historische elementen

Naast twee slaapkamers en een badkamer op de eerste etage, creëerde VISIE een master bedroom op de begane grond. “We kozen voor een grote, luxe slaapkamer met aansluitend een badkamer en walk-in-closet, eveneens met maatwerkkasten”, aldus de bewoners. “Een leuk detail is dat de badkamer, net zoals de keuken, is uitgevoerd in zwart graniet. Door dit in verschillende ruimtes door te trekken is de woning echt een eenheid geworden.” Ook trots zijn de bewoners op de buitenruimte met de prachtig aangelegde tuin en twee bijgebouwen. “Hierbij hebben we ervoor gekozen om, net zoals in de kempische woning, verschillende historische elementen terug te laten komen. Zo hebben we een deur van één van de drie huisjes hergebruikt en een oude benzinepomp en een bankje in de tuin verwerkt. De tuin is, net zoals de woning zelf, een heerlijke plek geworden waar we genieten van optimaal wooncomfort.”

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Meer projecten van VISIE B.V. zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media