Keramische tegels by Piet Boon

Douglas & Jones

Bij The Art of Living houden wij van samenwerkingen. Wij geloven er oprecht in dat je samen verder komt dan alleen, zeker als het gaat om het samenbrengen van artistieke ideeën. En wat onze specialisten maken aan producten, interieurs en exterieurs behoort toch zeker wel tot de categorie kunst. Ook op het gebied van keramische vloertegels zie je dat een prachtig product kan ontstaan als creatieve geesten bij elkaar komen: Douglas & Jones en Piet Boon. Douglas & Jones is een grote naam in de tegelindustrie en Piet Boon ken je van zijn ontwerpstudio waar designproducten worden gemaakt voor tafelen, wonen en het buitenleven. Zijn stijl is subtiel, stijlvol, functioneel en tijdloos.

Vloertegels_Douglas&Jones, the art of living

FUSE Tile
Het product dat is voortgekomen uit deze mooie samenwerking is een collectie keramische tegels onder de naam FUSE Tile. De collectie bestaat uit twee verschillende textuuruitvoeringen. Door deze twee tegels uit eenzelfde tint te combineren ontstaat een spannend en elegant geheel. Het Piet Boon kleurenpallet biedt de mogelijkheid de FUSE Tile ook te combineren met andere tegels uit de Piet Boon collectie, zoals de GLAZE, BLEND of GIANT. De FUSE Tile is beschikbaar in drie natuurlijke kleuren: White, Grey en stijlvol Brown.

Gebruik van Fuse Tile

Een goed voorbeeld waarin de FUSE Tile op een prachtige manier wordt gebruikt is de badkamer op de foto. De tegels worden hier als vloer en tegen de wand gebruikt waardoor zij in combinatie met het vrijstaande bad een prachtig sober geheel vormen. Dit is te verklaren aan de hand van de kleurkeuze. De kleur Grey lijkt erg veel op de kleur die het bad heeft, wat zorgt voor samenhang. In combinatie met de zwarte kranen wordt het geheel toch wat spannender en het maakt dat de badkamer artistiek aandoet.

Vloertegels_Douglas&Jones, the art of living

Woning breed gevoel van eenheid

Door ervoor te kiezen de vloertegels woning breed door te trekken wordt de rest van de woning ook betrokken bij het concept. Het is op deze manier makkelijk om een woning breed gevoel van eenheid te creëren. De hal die op de foto te zien is, sluit dan ook naadloos aan bij het ontwerp van de badkamer zonder dat het er te dik bovenop ligt. De kleur Grey past perfect in het beeld van de gang, maar het is toch weer een op zichzelf staande ruimte. De woning voorzien van dezelfde vloertegels is een subtiele manier om voor harmonie te zorgen.

Piet Boon by Douglas & Jones 

Internationaal gerenommeerd designstudio Studio Piet Boon werkt al veel langer samen met Douglas & Jones. Ze hebben samen al meerdere collecties geïntroduceerd. De collecties zijn het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. Het ingetogen Studio Piet Boon kleurenpalet evenals de duurzame materialen in combinatie met de bewezen praktische eigenschappen van keramiek en natuursteen, maken van deze collecties een waardevolle toevoeging aan elk interieur. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel.

Vloertegels_Douglas&Jones, the art of living

Vloer als basis

Vloeren vormen de basis van ieder interieur en het gebruik van vloertegels speelt daarin een onderscheidende rol. Iedere serie definieert zich door zijn specifieke kenmerken in het materiaal, kleur, afwerking, vorm en textuur. Ieder interieur kan zo vanuit een sterke basis worden vormgegeven. Dit is een van de aspecten waardoor een interieur zich kan onderscheiden en op een eigen manier uniek en karaktervol kan zijn. De samenwerking van Piet Boon en Douglas & Jones probeert daarin te vernieuwen en te verrijken.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 21-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online redactie The Art of Living

Fotografie: Douglas & Jones