Keramische tegels, tegelgroep nederland, piet boon, tegels, tuintegels, tuininspiratie

  • Douglas & Jones
  • |

Keramische tegels | Douglas & Jones

De voordelen van keramische tegels op je (dak)terras zijn bijna eindeloos: ze zijn altijd kleurvast, vlekbestendig, kras- en slijtvast, easy to clean en bovendien vorstbestendig. Daarnaast zijn de tegels verkrijgbaar in allerlei kleuren, structuren en uitstralingen. Zo kun je altijd optimaal profiteren van de vele productvoordelen zonder de esthetica uit het oog te verliezen. Met dit jaar gloednieuw voor buiten: Piet Boon by Douglas & Jones. Deze collectie is een perfecte combinatie van het kenmerkende creatieve handschrift van Studio Piet Boon met de jarenlange ervaring en vakmanschap in keramische tegels van Douglas & Jones.

Piet Boon Outdoor

Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit: de Piet Boon outdoor collectie is tot stand gekomen vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en te verrijken. De collectie herbergt precies datgene waar Studio Piet Boon voor staat; een harmonieus geheel met een tijdloos karakter en een luxe uitstraling. Juist de passie om binnen- en buitenruimtes tot leven te laten komen zorgt ervoor dat deze outdoor collectie de buitenruimte hetzelfde comfort en uitstraling meegeeft als de verschillende ruimtes binnenshuis.

Een harmonieus geheel

De outdoor collectie van Piet Boon bestaat uit een viertal vol keramische grootformaat tegels (90x90cm) met een massa van maar liefst 3 cm. Juist deze dikte maakt gebruik en toepassing gemakkelijker, omdat het zorgt voor extra stabiliteit. De collectie is met zorg samengesteld en aansluitend op de indoor collectie. Op deze manier zijn er mogelijkheden om de tegels zowel binnen als buiten toe te passen en je woonoppervlak te vergroten.

Piet Boon NIEK high armchair en ANNE dining table

Concrete tile

De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de CONCRETE TILE serie. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio drie exclusieve en keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen: ROCK, ASH en SMOKE. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn.

 

BLACK TILE

Met de BLACK TILE selecteerde Studio Piet Boon een bijzondere tegel die de kermerkende eigenschappen en het typische karakter van hardsteen perfect weet te vangen. De voorliefde van Studio Piet Boon voor natuursteen is hiermee ook onmiskenbaar aanwezig in deze outdoor collectie. De intens donkere kleur en vele schakeringen van de BLACK TILE brengen rijke eenvoud tot leven op ieder terras.

Douglas & Jones

De naam gaat al jaren rond in de wereld van interior design, maar nu ook voor exterior design: Douglas & Jones. Een uniek merk ontstaan vanuit een veelvoud van unieke samenwerkingen. Een berg van ervaring van tientallen jaren enerzijds. En een constante drang om dingen nog mooier en beter te maken anderzijds. Douglas & Jones is de verbindende factor binnen de vele landschappen van interieur en exterieur. Om te voldoen aan deze voorwaarden is er maar één materiaal mogelijk waar de vakmensen pur sang van Douglas & Jones steevast voor kiezen: keramische tegels.

Samenwerkingen

Het merk zoekt hierbij steeds de samenwerking, juist om de praktische productvoordelen te combineren met een uitgesproken en karaktervol design. Naast Studio Piet Boon is een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking die met het grootste woonmerk van Nederland, vtwonen. Een collectie geheel in de stijl van vtwonen waar je, zoals je het woonmerk kunt toevertrouwen, prima mee kunt mixen & matchen om je eigen unieke ontwerp en stijl op je terras te creëren.

Eigen assortiment

Met het eigen assortiment van Douglas & Jones, drukt Douglas & Jones een eigen stempel op buitenvloeren. Met respect en toewijding voor natuurlijke materialen, die op een imponerende wijze worden gevangen in keramiek. Met series, zoals CAPITOL, worden de kenmerkende eigenschappen van beton en steen blootgelegd en gecombineerd met de bewezen eigenschappen van keramiek.

 

vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones

vtwonen en Douglas & Jones werken al jarenlang samen en zorgden destijds voor een ware vernieuwing als het gaat om terrasvloeren. Extra opmerkelijk en typisch vtwonen zijn de verschillende dessins in deze collectie, waarmee je van je terras dé eyecatcher van je tuin kunt maken. Prachtige patronen die een terras een meer dan bijzondere uitstraling meegeven. De iconische Flower White on Black blijft ook tuinarchitecten inspireren tot de mooiste eindresultaten.

Tekst: Douglas & Jones

Fotografie: Douglas & Jones

___

Meer projecten zien van Tegelgroep Nederland?