Keramische tegels, Tegelgroep Nederland, duurzaam, onverwoestbaar, design

  • Douglas & Jones
  • |

Keramische tegels | Douglas & Jones

Wanden en vloeren vormen de basis van ieder interieur. Als geen ander bepalen ze de sfeer van een ruimte en de keuze ervan is er vaak een voor vele jaren. Niet voor niets dus dat deze keuze niet altijd een makkelijke is. Zeker gezien er tegenwoordig een ware overdaad is aan mogelijkheden, stijlen en aan materialen. Dit zodat de ruimte precies de stijl en sfeer uitstraalt die bij je past, of dit nu modern, klassiek of industrieel is. In de keuken of badkamer geldt dit eens te meer.

Praktische toepassingseisen

Juist in deze ruimtes spelen naast de stijl en uitstraling ook de praktische toepassingseisen een belangrijke rol. Zowel de keuken als de badkamer zijn immers dagelijks drukbezocht en bovendien komt in beide ruimtes het gebruik van water veelvuldig voor. Hier dient de keuze voor wand- of vloerbekleding dus niet alleen mooi, maar ook vooral heel erg praktisch te zijn.

Duurzaam en onverwoestbaar

Keramische tegels bieden het antwoord op beide wensen. Niet alleen zijn ze enorm duurzaam en praktisch onverwoestbaar, ook zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren, structuren en formaten. Voor ieder wat wils dus. En de printtechnieken zijn zo natuurgetrouw, dat je zelfs kunt kiezen voor een niet van echt te onderscheiden houten of natuursteen uitstraling op je wand of vloer.

Tegels, douglas & jones, wandbekleding, exclusief, luxe,

Prachtige woonruimte

Waar we in de woonkamer vaak zorgen voor een sfeervol en warm geheel, blijft de keuken soms wat achter en komt hierdoor niet altijd even goed uit de verf. Jammer, want je kunt juist van de keuken een prachtige woonruimte maken die zorgt dat je ’s morgens nog even langer van je ochtendkoffie wilt genieten.

Open vloerplan

Een goed begin om de keuken om te toveren tot een volwaardige woonruimte is door hier te kiezen voor dezelfde vloer als in de woonkamer. Op die manier worden beide ruimtes echt bij elkaar betrokken en worden ze een geheel. Dit zorgt er tevens voor dat de ruimtes gezamenlijk groter lijken. Ook de keuze voor een open vloerenplan zorgt dat de ruimte direct optisch groter wordt.

Tegels, Douglas & Jones, kwaliteit, stijlvol interieur, wandbekleding, bijzondere vloeren, Duuzaam

Achterwanden

Juist door te kiezen voor betegelde (spat)achterwanden kun je de uitstraling van je keuken beïnvloeden. De keuze voor keramische tegels is ook hier dus niet alleen een praktische, maar des te meer een sfeervolle. Welke woonstijl ook bij je past. Of je nu kiest voor een grote betontegel, een speels dessin of een handvormtegel met een glanzende of metallic uitvoering, stuk voor stuk zorgen deze tegels voor een ware blikvanger in je keuken.

Naadloze afwerking

Ook bijzonder is juist de keuze voor grootformaat op de wand. Dit opvallende formaat doet een ruimte groter lijken en behoeft minder voegwerk waardoor een vrijwel naadloze afwerking mogelijk is. Hierdoor ontstaat een rustig geheel, zeker in combinatie met een bijpassende vloer. Tegels in dit formaat zijn bovendien tegenwoordig ook in allerlei structuren en kleurtinten beschikbaar. Of je nu kiest voor de kenmerkende eigenschappen van beton, natuursteen of marmer, grootformaat zorgt gegarandeerd voor een authentieke en luxueuze uitstraling in de badkamer. Bovendien vormt het de perfecte samen- hang tussen meer dan mooi en uiterst praktisch.

Tegels, Douglas & Jones, kwaliteit, stijlvol interieur, wandbekleding, bijzondere vloeren, Duuzaam

Badkamerblikvangers

Het creëren van badkamerblikvangers hoeft zich zeker niet te beperken tot de muren en wanden van de badkamer. Bijvoorbeeld door niet te kiezen voor een bijzondere tegel, maar juist voor een bijzondere tegeltoepassing. Door vloertegels bijvoorbeeld helemaal door te leggen tot in de douche. Hierdoor ontstaat een unieke inloopdouche, welke ook nog eens de badkamervloer optisch vergroot. Door de keuze voor een volledig geïntegreerde douchevloer haal je direct een ware blikvanger in huis.

Veelvoud aan mogelijkheden

Met keramische tegels kunnen op verschillende manieren allerlei accenten worden gelegd in iedere ruimte in huis en daarbuiten. Niet alleen op de vloer, maar ook zeker op de wand zijn tegels een ware smaakmaker. De veelvuldigheid aan keuze op het gebied van afmetingen, structuren en kleurtinten zorgt bovendien voor een veelvoud aan elegante mogelijkheden voor elk denkbare toepassing.

Tegels, douglas & jones, wandbekleding, exclusief, luxe,

Energiezuinige vloerverwarming

Of je nu de keuze maakt voor een gehele woonvloer of ‘slechts’ een wandaccent, voor klassiek marmer of voor strak beton, met keramische tegels maak je altijd een praktische en duurzame keuze. Tijdloos design, kras- en slijtvastheid én tegels zijn immers ook prima te combineren met energiezuinige vloerverwarming. Steen is immers de beste geleider van warmte.

Douglas & Jones

Douglas & Jones is een uniek tegelmerk dat is ontstaan vanuit een veelvoud van unieke samenwerkingen. Een berg aan ervaring gecombineerd met een constante drang om dingen nóg mooier en beter te maken. Zo is het merk al jarenlang de verbindende factor binnen de vele landschappen van interieur. Focus op innovatie met de belofte van topkwaliteit en liefde voor design.

Tegels, Douglas & Jones, kwaliteit, stijlvol interieur, wandbekleding, bijzondere vloeren, Duuzaam

Partnerships

Met exclusieve partnerships met vtwonen en Studio Piet Boon wordt deze jarenlange ervaring op het gebied van keramische tegels gecombineerd met het herkenbare creatieve handschrift van beide partners. Hierdoor ontstaan twee collecties in perfecte harmonie tussen esthetiek en functionaliteit: vtwonen tegels by Douglas & Jones en Piet Boon by Douglas & Jones. Bovendien omvat het omvangrijke assortiment van Douglas & Jones ook verschillende eigen tegelseries, waaronder de series One by One en Manor. Voor wanden en vloeren met karakter en de perfecte samenhang van meer dan mooi & uiterst praktisch.

Tekst: Douglas & Jones
Fotografie: Douglas & Jones

_____

Meer projecten bekijken van Douglas & Jones?