Keuken, maatwerk, Culimaat, Twan Swanenberg, Verbouwing

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Keuken als favoriete plek | Culimaat

Een rigoureuze verbouwing met als hoogtepunt de keuken

In Gelderland werd een villa rigoureus verbouwd. Het huis werd van boven tot beneden gestript, opnieuw gestuct en ingericht. De tuin werd opnieuw aangelegd en de garage, poorten en het hekwerk werden geplaatst. De bovenste verdieping was casco opgeleverd. De bewoners hadden besloten dat ze daar wilden gaan slapen en dus plaatsten ze daar slaapkamers en een badkamer. Alle kasten, wanden en de kleedkamer werden op maat gemaakt door de interieurbouwer.

Een verdieping lager werden de ruimtes niet opnieuw ingedeeld en de badkamer bleef staan, maar deze werd wel opnieuw gespoten. Ook de rest van de verdieping werd opnieuw geschilderd. Zwarte kozijnen, shutters en lampen worden in de woning gecombineerd met gouden accessoires en lichte meubels. De donkere tegelvloer op de benedenverdieping werd vervangen door parket. In de keuken hangen lampen van designer Osiris Hertman en op de muur zit bijzonder behang van Arte dat op slangenhuid lijkt.

Keuken op maat

De keuken is de favoriete plek in huis. Deze werd door Culimaat High End Kitchens volledig op maat gemaakt. De keuken die in de woning stond, was na zes jaar nog best goed, maar totaal niet naar de zin van de bewoners. Het was een lichte keuken met andere materialen. Alleen de opstelling bleef ongeveer hetzelfde.

Keuken, maatwerk, Culimaat, Twan Swanenberg, Verbouwing


“Culimaat kijkt wat er in de ruimte het mooiste staat en maakt er een waar kunstobject van”


Keuken, maatwerk, Culimaat, Twan Swanenberg, Verbouwing

Meubel in de ruimte
De Culimaat keuken bestaat uit degelijke materialen zoals hout, staal en een keramisch blad, een mooie vormgeving en hoogstaande apparatuur. Het eiland in het midden bevat een werkgedeelte met wasbak en een zitgedeelte met krukken. Bij Culimaat zien ze een keuken dan ook niet zomaar als een keuken, maar als een meubel in de ruimte. Ze kijken wat er in de ruimte het mooiste staat en maken er een waar kunstobject van. Er wordt heel precies op de details gelet en de kern bestaat uit een robuust stalen frame. Alles wordt gemaakt in de eigen werkplaats en de medewerkers plaatsen alles zelf. Daarnaast wordt er altijd gewerkt met hoogwaardige toeleveranciers. Er is bijvoorbeeld een afzuigkap geplaatst, welke de luchtjes van de tapiaciplaat en de ingebouwde friteuse moeiteloos wegvoert.

Keuken, maatwerk, Culimaat, Twan Swanenberg, Verbouwing


“Twan Swanenberg maakte er een huiselijke sfeer van, betrok het echt bij het interieur”


Keuken, maatwerk, Culimaat, Twan Swanenberg, Verbouwing

Keuken, maatwerk, Culimaat, Twan Swanenberg, Verbouwing

Huiselijke sfeer
De bewoonster is erg te spreken over de werkwijze van Culimaat. “We wisten al welke opzet we wilden en Twan Swanenberg van Culimaat wist mijn ideeën verder af te maken. Hij maakte er een huiselijke sfeer van, betrok het echt bij het interieur. We zitten er heel de dag en kijken er op zondagochtend regelmatig tv. Pas ’s avonds laat gaan we tv kijken in de huiskamer.” Daar staan overigens twee televisies: één voor hem en één voor haar. Prominent in het midden is een schouw geplaatst met een gashaard. Deze is in de winter iedere dag aan. Naast de keuken bevindt zich een nis die uitkijkt op de bosrijke tuin. De houten tafel werd speciaal voor deze lichte plek in huis op maat gemaakt.

De ideale plek
De woning is nu helemaal zoals de bewoners wilden. “Maar we blijven dromen. Er zijn nog heel veel mogelijkheden en er zullen altijd dingen zijn die beter kunnen. Maar opnieuw verhuizen of een droomhuis bouwen gaan we zeker niet doen, want deze bosrijke plek is ideaal voor ons.”

 

Meer projecten van Culimaat bekijken

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: René van Dongen

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 19 | jun | 2018


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media