Keuken ontwerpen, bulthaup, Wolfs Architecten, the art of living

  • bulthaup Nederland B.V.
  • Hogeweg 141-a
  • 5301 LL Zaltbommel

Keuken ontwerpen op maat | bulthaup

Ben je op zoek naar keukeninspiratie, maar ben je enigszins beperkt door de ruimte waarin de keuken moet komen te staan? Kijk dan even mee met dit project. De opdrachtgever, een jong gezin, was één van de gelukkigen die een kavel wist te bemachtigen op een unieke locatie. Voor de realisatie van hun bouwwensen kwamen ze, via een kennis, in contact met Wolfs Architecten. De villa moest – net als de kavel – breed en ondiep worden. Zoals je kan zien is tijdens het ontwerpen van de keuken bij bulthaup hier rekening mee gehouden. Middels een slim ontwerp heb je toch een exclusieve en intieme keuken.

Vorm en inhoud

Wanneer je een keuken gaat ontwerpen, neem je als uitgangspunt de vorm. Deze keuken vormt een vierkant. Het kookgedeelte is geplaatst in een zogenoemde U-positie, waardoor je omringd bent met keukenruimte wanneer je staat te koken. Logischerwijs zijn de inductieplaten in het midden geplaatst, omdat je toch het liefst kookt in het centrum van de ruimte. Vieze vaat berg je rechts meteen op in de gootsteen en ruimte om te snijden en voor te bereiden heb je direct links van je.

Keuken ontwerpen, bulthaup, Wolfs Architecten, the art of living

Extraatje

Met een simpele 180gradendraai sta je direct bij de keukenapparatuur, die strak is weggewerkt in de kastenwand. De kastenwand is volledig opgenomen in de wand tot aan het plafond, zodat je een heel vrij geheel krijgt. Het plafond is naar beneden gehaald, om van de keuken een intieme plek te maken. Tevens is de ruimte zo goed afgebakend. Deze constructie bood de kans om een extra lichtbron toe te voegen.

Keuken ontwerpen, bulthaup, Wolfs Architecten, the art of living

Gemak

De eettafel is in het verlengde van de keuken geplaatst, zodat je een prachtige constante belijning houdt. Bij het ontwerpen van de keuken is rekening gehouden met zitruime aan het eiland middels een uitsparing. Ze onderbreekt absoluut niet het totaalbeeld, maar levert wel ontzettend veel gemak op.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

___

bulthaup, luxe keuken, design keuken, keuken op maat

___

Meer projecten van bulthaup bekijken?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 09 | apr | 2020


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media