Keuken inspiratie, bulthaup, maas Architecten, the art of living

  • bulthaup Nederland B.V.
  • Hogeweg 141-a
  • 5301 LL Zaltbommel

Keukeninspiratie: strak en modern | bulthaup

Voor de beste keukeninspiratie ben je uiteraard bij bulthaup aan het juiste adres. Bekijk bijvoorbeeld deze woning  in een rustig jaren ’60 wijkje met veel groen. Architect Frank Vijftigschild van Maas Architecten ontwierp een villa met een strak modern exterieur. De keuken is hierbij erg belangrijk, want dit exemplaar is hét voorbeeld van een strakke en moderne keuken waarbij je veel inspiratie kan opdoen.

Ruimte in de indeling

De ruimte bestaat eigenlijk uit twee richtingen: een lang vlak horizontaal en een evenredig lang vlak verticaal. Eigenlijk was de ruimte meer een vierkant, maar de kastenwand creëerde een extra muur, waardoor de ruimte is opgebroken. Het kookgedeelte heeft met deze indeling een eigen ruimte gekregen, dat toch volop grenst aan de ruimte waar de royale eettafel is geplaatst.

Gouden combinatie

Waar je bij de nieuwste keukeninspiratie toch echt niet meer omheen kunt is de gouden combinatie van een eiland met een hoge kastenwand. Je krijgt hierdoor optisch gigantisch veel ruimte, omdat je geen bovenkastjes hebt. Bovenkastjes komen de ruimte binnen, een compleet gevulde wand niet, want die werk je af tot aan het plafond. Daarnaast zorgt een kastenwand tot bovenaan ervoor dat je enorm veel opbergruimte hebt. Wat je wellicht ook is opgevallen is dat veel architecten ervoor kiezen om veel daglicht naar binnen te halen.

Keuken inspiratie, bulthaup, maas Architecten, the art of living

Afwisselend zitten

Het laatste terugkomende element waar je over na moet denken als je keukeninspiratie opdoet, is toch wel het bargedeelte. Vaak vinden we het prettig om zowel hoog als laag te kunnen zitten. Zo is hier extra zitruimte aan het eiland gecreëerd middels een tweepersoons ‘barretje’ met een prachtstuk hout.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

bulthaup, luxe keuken, design keuken, keuken op maat

___

Meer projecten van bulthaup bekijken?