Keukeninterieur

Zo zorg je voor meer eenheid in je keukeninterieur

Verliefd staren we naar de showrooms in woontijdschriften en woonboulevards. Hoe geweldig zou het zijn als jouw keuken er ook zo uit zag? De keuken is immers één van de belangrijkste ruimtes van het huis. Toch lijkt dit meestal niet haalbaar. De keukens van de gemiddelde Nederlandse huishoudens zien er uit als een ratjetoe van stijlen en kleuren. Wel heel gezellig, maar niet zo stijlvol als in woonmagazines. Hier is alles perfect in harmonie, zijn de stijlen en kleuren op elkaar afgestemd en lijkt alles te kloppen. Kortom, een interieur met eenheid dus. Maar hoe zorg je voor meer eenheid in jouw keukeninterieur?

De juiste verlichting

De juiste verlichting speelt een belangrijke rol in iedere ruimte. Naast de benodigde hoeveelheid sfeer, brengt dit ook meer eenheid in de kamer. Zo ook in de keuken. Door een goede combinatie van keukenverlichting te maken, zorg jij ervoor dat deze ruimte direct opvalt. Bespreek eventueel met een medewerker van een speciaalzaak hoe je het juiste lichtplan kan opstellen en hoe dit voor meer eenheid in de keuken kan zorgen. Kies bijvoorbeeld voor lampen in dezelfde stijl en kleuren om het interieur te versterken.

Kleurkeuze

Jouw kleurkeuze is allesbepalend voor de sfeer in de keuken. Wij raden aan om vooral voor kleuren uit dezelfde ‘familie’ te kiezen. Maak niet te veel gewaagde combinaties, maar hou het rustig met enkele bijpassende kleuren. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat de keuken er saai uit moet zien. Met behulp van accessoires, verlichting en keukenapparatuur kan je al een geheel andere uitstraling aan de keuken meegeven. Belangrijk is wel dat de kleuren en stijlen elkaar complimenteren.

Kies bij een Scandinavische keuken bijvoorbeeld voor lichte tinten zoals grijs en wit aan de wand en combineer deze met mintgroen, oudroze of andere pasteltinten voor een frisse uitstraling. Kies voor enkele kleuren en laat deze de leidraad zijn voor de keuken. Zo behoud je de eenheid van het interieur.