Keukens als middelpunt van de woning: exclusieve materialen voor een spannend contrast 

Culimaat

Voor de realisatie van een interieur vormen keukens een belangrijk uitgangspunt. Een keuken die in het leven van een opdrachtgever fungeert als middelpunt waar iedereen samenkomt. Met het exclusieve ontwerp van dit project van een ruim opgezette U-vorm wist Culimaat de keukendroom van het gezin tot in detail tot leven te wekken en hiermee een belangrijke stempel te drukken op het totale interieur.  

Keukens, exclusieve materialen, Culimaat, The Art of Living

Keukens als middelpunt  

Voor het interieur vormde de keuken een belangrijk uitgangspunt. Het kloppende hart van de woning waar het grote gezin samenkomt, kookt, eet, maar waar ook gesprekken ontstaan en genieten van het leven centraal staat. Zo kwamen de opdrachtgevers terecht bij Culimaat, die in het interieur hier extra aandacht aan konden schenken. Culimaat begreep meteen precies waar de opdrachtgevers naar op zoek waren door hen jarenlange ervaring op het gebied van keukens op maat.  

Spannend contrast  

De keuken is uitgevoerd met hoogwaardige materialen die een lange levensduur garanderen. Het eiland is vervaardigd uit Corian® met als tegenhanger gerookte Eucalyptus waar tevens de wandkasten mee zijn bekleed. Deze houtsoort kenmerkt zich door een levendig karakter met warme kleurnuances en harmoniseert mooi met het materiaal Fenix, dat is toegepast in de dressoirkast.  Daarnaast is een deel van het eiland verfraaid met een speciaal geselecteerde leren inleg. De mix van materialen creëert een spannend contrast waardoor de exclusieve uitstraling van de keuken verder tot leven is gewekt.  

Keukens, exclusieve materialen, Culimaat, The Art of Living

Belangrijke stempel 

De opdrachtgevers: ‘’We zijn uitermate tevreden met het door Culimaat ontworpen en gemaakte geheel. Het design sluit goed aan op de ruime en lichte opzet van de woning. Ook hebben zij een wandkast ontworpen voor in de hal, waardoor er een mooie eenheid is ontstaan waar wij iedere dag met volle teugen van genieten!’’ 

Editor: Media Team

Datum: 01-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van

Fotografie: Culimaat