Kies je voor een vouwwand of een schuifraam?

Solarlux

Jouw woonruimte uitbreiden en over laten lopen in de buitenruimte doe je eenvoudig door te kiezen voor een glazen pui. Hierdoor kun je niet alleen genieten van de omgeving, die de woning zo eenvoudig betreedt, maar het zorgt er ook voor dat veel daglicht de woning in kan stromen. Om de grens tussen de binnen- en buitenruimte nog meer te laten vervagen, is het een pluspunt als je de gevel ook zou kunnen openen. Solarlux maakt dit mogelijk en biedt verschillende glazen schuiframen of vouwwanden aan. We zetten graag de voordelen van zo’n schuifraam of vouwwand voor je op een rij.  

De glazen vouwwand 

Het is slim om voor een glazen vouwwand te kiezen als je de binnenruimte wilt vergroten zonder enige belemmeringen tijdens het openen van de gevel. Doordat je alle elementen, die de gevel vormen, samenvouwt en opzij schuift, blijft er niets achter dat het zicht op de buitenruimte beperkt. Hierdoor creëer je een bijzonder woongevoel en is het moeilijker aan te duiden waar de leefomgeving precies stopt. Ook kan frisse lucht eenvoudig de woning binnen stromen en dat zal het wooncomfort alleen maar ten goede komen.

Een schuifraam 

Zie je een vouwwand misschien toch niet zo zitten? Dan is een schuifraam ook een goed alternatief. Voor Cero-schuiframen, van Solarlux, zijn glaselementen over grote oppervlakken mogelijk, tot wel 15 vierkante meter. Daarnaast zijn de schuiframen drempelvrij, waardoor ze eenvoudig handmatig of gemotoriseerd opengeschoven kunnen worden. Bovendien bieden ze ook in gesloten toestand maximale transparantie, het omliggende kozijn is namelijk maar 34 millimeter dik.  

Praktische voordelen 

Zowel de vouwwand als het cero-schuifraam, van Solarlux, zijn sterk thermisch geïsoleerd, winddicht en geluiddempend. Daarnaast kan je ook in beide gevallen kiezen voor een pakket voor inbraakwerendheid, zowel conform eisen voor RC2 als RC3. Ook biedt Solarlux passende oplossingen voor ventilatie en zonwering voor elk type beglazing. Je hoeft je dus eigenlijk alleen maar af te vragen wat je het beste bij jouw woning of project vindt passen! 

Editor: Media team

Datum: 29-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solarlux