• Villabouw Sels
  • Wijnegemsteenweg 24
  • 2970 ’s Gravenwezel (BE)
  • Contact:
  • Tel.: +32 03 680 16 16
  • E-mail: info@sels.be

Kast(eel) van een huis met klassiek interieur | Villabouw Sels

Bij een klassiek interieur denk je al snel aan kroonluchters, klassiek smeedwerk langs de trapleuning en een werkkamer met gigantische boekenkasten. Deze waanzinnige droomwoning heeft dat allemaal! Bij het buitenaanzicht valt je mond al open van verbazing door de aanwezige schoonheid, maar eenmaal binnen waan je je zo een paar eeuwen terug in de tijd. Deze woning – een kast van een huis – heeft werkelijk álles waar de liefhebber van een klassiek interieur van kan dromen. De tuin is werkelijk immens. Er is gekozen voor een enkele struik en boom en voor de rest enkel en alleen graslandschap om de ruimtelijkheid te etaleren.  

Landelijke uitstraling  

Allereerst is de keuken werkelijk thuiskomen voor de kookliefhebber. De ruimte is gigantisch en heeft een aantal landelijke elementen, waaronder de gootsteen die vervaardigd is van steen en ook qua diepte uitsteekt. De mooie keukenkastjes zijn voorzien van prachtige randen en klassieke grepen. Ook een roestvrijstaal gasfornuis met ovens en een muur met degelijke tegeltjes mocht niet ontbreken. De eetkamer is voorzien van prachtig behang waarop veel te zien is. Een exclusieve kroonluchter prijkt hier boven de ovaalvormige tafel met duidelijk een stoel voor de tafelheer aan het hoofd. Het klassieke interieur is erg authentiek. 

Exclusieve details 

Zoals beloofd zien we hier ook een prachtige werkkamer met antiek meubilair, een immense (en tevens verlichte) boekenkast en wederom een prachtige kroonluchter aan het plafond. De ramen met raamverdeling zijn de kers op de taart. Het trappenwerk naar boven bevat prachtig, zwart smeedwerk en de doorgangen zijn aan de bovenkant ovaalvorming, zodat je goed die sfeer van een kasteel krijgt binnen. De lange gangen zijn mooi aangekleed met meubels en accessoires. De master bedroom is voorzien van een aanwezige visgraatvloer die exclusiviteit uitstraalt. De ruimtes hebben een hoog plafond dat is voorzien van prachtige, authentieke lijsten. De te lange gordijnen vallen subtiel in een knik op de vloer en geven een chique toon aan de ruimte.

  

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Villabouw Sels

____

____

Meer projecten bekijken van Sels Villabouw?