Klassiek-Landelijke Villa gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3 via The Art of Living Online
Klassiek-Landelijke Villa gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3 via The Art of Living Online
Klassiek-Landelijke Villa gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3 via The Art of Living Online
Klassiek-Landelijke Villa gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3 via The Art of Living Online
previous arrow
next arrow
Slider

 

Klassiek-Landelijk wonen in bosrijke omgeving | Atelier 3

Engelse Cottage wordt omgetoverd in prachtige klassiek-landelijke villa

Toen de voormalige woning niet meer op te knappen viel, besloot de eigenaar om nieuw te gaan bouwen. Met behulp van Architectenbureau Atelier 3 kon de droomwoning van de eigenaar werkelijkheid worden; een rieten dak, een grote voordeur, een hoog plafond in de slaapkamer en een dubbele garage. De eigenaar vertelt: “We hadden een hele waslijst en Bram tekende, samen met collega-architect Luuk Schreiber, in één keer het huis dat we mooi vonden. Dat was heel bijzonder.”

Eigen inbreng

De eigenaar is samen met Atelier 3 en de aannemer het bouwproces ingestapt. “Ik had een heel fijne aannemer waarmee ik goed contact had van begin tot eind. Hij moest er in het begin misschien wel aan wennen dat ik meekeek, maar je voorkomt een hoop fouten als je alles met zijn tweeën in de gaten houdt.” Ook het interieur bedachten de eigenaars helemaal zelf.

Klassiek-Landelijke woonkamer door Architectenbureau Atelier 3

De schouw van zandsteen (van De Opkamer) geeft amper warmte af aan de woonkamer. De witte bank is afkomstig van Rupert & Rupert.

KVF magneetcontacten in plaats van normale sloten. Het deurbeslag is van Intersteel. Rechts de beveiliging, inclusief alarm en camera’s, werd geleverd door Protelco.

Klassiek
De voorkeur voor de inrichting van de woning ging uit naar klassiek-landelijk. Zo zijn er koof- en perklijsten gebruikt voor het plafond en gekozen voor een klassieke keuken. De haard past ook helemaal in het klassieke plaatje. De open gashaard van zandsteen is een replica van een Louis XIV schouw. Het vuur geeft weinig warmte af aan de ruimte, wat ook de bedoeling is in verband met het klimaatsysteem. Het gaat vooral om de sfeer.

 

Klassiek-Landelijke doorkijk keuken en woonkamer door Architectenbureau Atelier 3

De keuken kan afgesloten worden met een schuifdeur met handgeblazen glas-in-lood.

Klassiek-Landelijke keuken door Architectenbureau Atelier 3

 

Verbinding
De woonkamer en keuken staan in verbinding met elkaar via een opening die gesloten kan worden met schuifdeuren waar mondgeblazen glas-in-lood in verwerkt is. Ook de hal, het toilet, de bijkeuken en de gaderobe kast staan in verbinding met elkaar: overal ligt dezelfde gladgeslepen terrazzo vloer.

 

Boven de eettafel hangt een lamp samengesteld uit bestek, van Tinello. De ruimtes zijn strak afgewerkt door het stucwerk van Het Schippertje.

Authentieke uitstraling
Op de eerste verdieping is de gehele achterkant van de woning toebedeeld aan de master bedroom. De volledige hoogte van de kap is hier in het zicht en de toepassing van gordingen/balken zorgt voor een authentieke uitstraling. Een garderobekamer en luxe uitgeruste badkamer met inloopdouche, toilet, dubbele wastafel en een diep ligbad, maken het geheel compleet.

Klassiek-Landelijke hal door Architectenbureau Atelier 3

De trap van Smits Trappen is witgespoten voor een chique uitstraling.

Klassiek-Landelijke slaapkamer door Architectenbureau Atelier 3 via The Art of Living Online

Klassiek-Landelijke badkamer gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3

De sauna is afkomstig van VSB Wellness.

Klassiek-Landelijke badkamer gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3

Klassiek-Landelijke badkamer gerealiseerd door architectenbureau Atelier 3

Van Boven zorgde voor het marmer en de mooie sanitaire ruimtes.

 

Oude beuk
Nadat de woning klaar was, werd de tuin opnieuw ontworpen en aangelegd. In totaal werden er 2.700 nieuwe planten gezet. Er zijn negentien bomen weggehaald, om de woning die het zicht op het huis aan de voorkant belemmerden. Eén ding mocht zeker niet aangepast worden in de tuin en dat was de oude beuk. Die is al meer dan honderd jaar oud en moest dus zeker beschermd worden van de gemeente, zeker tijdens de bouw van de garage.

Autocarrousel
De vrijstaande dubbele garage met rieten dak is gebouwd in dezelfde stijl als de woning. Voor de garage ligt een groot draaiplateau. Handig, want zo hoef je niet te keren om vooruit weg te kunnen rijden. Je zet de auto op de autocarrousel, met de afstandsbediening laat je hem 180 graden draaien en je rijdt zo de poort uit.

 


“De bouw hebben ze niet gecontroleerd, maar of we de boom goed behandelden wel”


Klassiek-Landelijke Autocarrousel door Architectenbureau Atelier 3

Even pauze
Hoewel ze er nu ruim een jaar wonen, is het huis wat de bewoners betreft nog niet klaar. “Ik zeg: even pauze. We willen eerst even uitblazen. We hebben zoveel keuzes gemaakt dat we op een gegeven moment last kregen van keuzemoeheid. Je moet het beste kiezen voor jezelf, dus je moet voorkomen dat je overhaaste beslissingen neemt.”

 

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media