Deurknop, Deurbeslag, Dauby

  • Dauby
  • Uilenbaan 86
  • B-2160 Wommelgem | Antwerpen

Klassieke keuken met Dauby deurknop | Dauby

Op een landgoed aan de rand van een park staat een historisch landhuis waarin Wood Creations een prachtige keuken heeft ontworpen. De keuken moest naadloos aansluiten op de sfeer en ambiance van het huis. De opdracht was om een keuken te creëren die er voor het oog, al jaren stond.  De keuken is rijkelijk voorzien van sierlijke details zoals de prachtige deurknop van Dauby en de kraan. De details sluiten allemaal mooi aan op de stijl van de keuken.

Landelijke stijl

Dit prachtige huis in landelijke stijl is gelegen op een landgoed. Het hele huis, zowel het exterieur als het interieur, zijn volledig in landelijke stijl. De meest gebruikte kleur bij een landelijk interieur is gebroken wit, deze kleur vormt de naturel basis voor de rest van het interieur. De juiste materialen voor een landelijk interieur zijn voornamelijk hout, staal en katoen.

Deurknop, Deurbeslag, Dauby

Klassieke keuken

De keuken die Wood Creations heeft gecreëerd in dit historische landhuis moest perfect aansluiten op de sfeer en de stijl van de rest van de woning. Wanneer er al een bepaalde sfeer in een woning gecreëerd is, in dit geval een klassiek landhuis, moet deze sfeer natuurlijk ook doorgetrokken worden in de rest van de woning. Met deze keuken van Wood Creations die afgemaakt is met deurknoppen van Dauby is dat enorm goed gelukt.

Deurknop, Deurbeslag, Dauby

Deurknop, Deurbeslag, Dauby

Robuuste deurknoppen

De keuken in dit landhuis is voorzien van prachtige robuuste deurknoppen van Dauby. Deze deurknop is op zichzelf staand erg uniek en maakt de keuken helemaal af. Door de natuurlijke kleur die gebruikt is voor de keuken is er een basis gemaakt waardoor de ambachtelijke deurknoppen van Dauby het beste tot hun recht komen.

Deurknop, Deurbeslag, Dauby

Créations du fer

Deze deurknop uit de Créations du Fer collectie is op authentieke wijze bewerkt waardoor er door het gebruik van gieten zandmallen een kenmerkende structuur in het ijzer ontstaat. De deurknoppen en handgrepen uit deze collectie zijn alleen te bestellen in smeedijzer, zwart en roest. Deze collectie is de perfecte uitkomst voor een landelijke woning. Het deurbeslag uit deze collectie zorgt ervoor dat alles tot in detail klopt. Het zwarte gietijzer wat voor deze deurknop gebruik is kan door vaak gebruik afnemen van kleur. Echter kan het weer opgeschilderd worden met speciale verf waardoor het ijzer zijn kleur weer geheel terugkrijgt. Hierdoor gaan deze deurknoppen dus ook jaren mee!

Tekst: Sabijn van Gerwen
Fotografie: Dauby
____

____

Meer projecten bekijken van Dauby?