Klassieke stijl, Drijvers Architecten, Villa, Landhuis, Kelder, Klassieke trap

Klassieke stijl | Drijvers Architecten

Architectenbureau Drijvers uit Oisterwijk is al ruim zeventig jaar verantwoordelijk voor architectuurprojecten in geheel Noord-Brabant. Hun projecten kenmerken zich door een hoog kwaliteitsniveau, bijzondere ontwerpstijl en een sterk gevoel voor detaillering en persoonlijkheid. Een van de vele projecten was dit prachtige landhuis die de nadruk legt op de klassieke stijl.

Een bijzonder traject

Voor dit vier verdiepingen tellende landhuis ging een bijzonder traject vooraf. “De opdrachtgevers hadden een prachtig landgoed waarop zij hun droomwoning, een statig landhuis, wilden realiseren”, vertelt Niels Drijvers, architect. De opdrachtgevers zochten naar een perfecte combinatie van moderne en klassieke elementen.

Door verdieping in de stijl en manier van bouwen in de vorige eeuw konden de architecten historische kenmerken achterhalen en toepassen in het ontwerp. De grote ramen met originele details bijvoorbeeld en het metselwerk van de buitenmuren benadrukken de klassieke stijl van de woning. De architectuur van dit landhuis is een waar meesterwerk door Architectenbureau Drijvers-Oisterwijk.

Exterieur met contrast

“Over elke stap en elke ontmoeting is nagedacht”, vertelt Niels. “Hierdoor sluit alles naadloos op elkaar aan. De meeste nadruk ligt op de voorkant van de woning. Deze is ontworpen als een klassiek voorhuis met een opvallende timpaan boven de entree, die de woning een statig gevoel geeft. De moderne voordeur zorgt daarbij voor een mooi contrast.”

Klassieke stijl, Drijvers Architecten, Villa, Landhuis, Kelder, Klassieke trap

Alles in de woning sluit naadloos op elkaar aan. Zo ook het interieur dar door Van Zon Interieurbouw BV werd gemaakt.
Decoratief Plaatmateriaal van DecoLegno met leer structuur is verwerkt in het wandmeubel en de side table achter de bank.

Een woning die past als een jas

Bij binnenkomst wordt direct duidelijk hoe in- en exterieur op perfecte wijze op elkaar zijn afgestemd. In de hal is een enorme vide gecreëerd, waar zowel klassieke als moderne details in zijn verwerkt. Een ander voorbeeld van het samenspel tussen in- en exterieur vinden we in de sfeervolle woonkamer. De aangrenzende keuken is het centrale punt van de woning, die dankzij de op onopvallende wijze geïntegreerde deuren, vanuit elke ruimte snel bereikbaar is.

Klassieke stijl, Drijvers Architecten, Villa, Landhuis, Kelder, Klassieke trap

De sfeervolle haard is van Boley Openhaarden.

Ingebouwde luxe

Het landhuis loopt naar achteren toe over in een wit gebouw, dat de verbinding vormt met een grote achterbouw. Hier zijn onder meer een zwembad en luxueuze wellness ondergebracht. Waar ook weer de moderne en klassieke stijl is terug te vinden.

Klassieke stijl, Drijvers Architecten, Villa, Landhuis, Kelder, Klassieke trap

Door de gehele woning is de verlichting verzorgd door Lichtstudio Kwadraat.

Verrassingen en blikvangers

Elke ruimte heeft zo zijn eigen blikvanger. Bijvoorbeeld door de keuze van opvallend behang of een bijzonder plafond. Daarnaast zijn er in de woning kleine ‘verrassinkjes’ te vinden. Zoals de badkuip die lijkt te drijven als een bootje op het water. Dit maakt het interieur levendig en uniek.

Klassieke stijl, Drijvers Architecten, Villa, Landhuis, Kelder, Klassieke trap

De W-installatie is geïnstalleerd door Installatiebedrijf Van Velthoven & Kruijssen. Dit bedrijf heeft tevens het loodgieterswerk verricht.
De luxe badkamer heeft een gietvloer van DRT Gietvloeren.

Andere wereld

De meest bijzondere en tevens grootste woonlaag van de woning is de kelder. Een deel fungeert als luxueuze garage en een ander als voetbalveld. De wanden daarvan zijn voorzien van bedrukt tapijt, ieder met een ander motief. Het tapijt kleedt de ruimte leuk aan en zorgt voor een goede akoestiek en bescherming voor de spelers.

Het grootste deel werd echter ingericht in klassieke stijl, zoals de wijnkelder annex feestruimte. Bij binnenkomst waan je jezelf direct in een andere wereld. De bar, de grote houten tafel in kasteelstijl, wijnopslag, alles is met liefde vormgegeven. Voor het interieur is gekozen om te werken met eersteklas partijen en samen met hen te zoeken naar de mooiste materialen en beste mogelijkheden. Zo werd de villa met moderne en klassieke stijl geheel tot zijn recht gedaan.

In de kelder van de grote villa is een wijnkelder gerealiseerd met een bar.

Klassieke stijl, Drijvers Architecten, Villa, Landhuis, Kelder, Klassieke trap

De woning is voorzien van diverse entertainment activiteiten zoals ene inpandig indoor voetbalveld en een complete luxe wellness met een zwembad en jacuzzi.
Deze wellness werd verzorgd door Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Architectenbureau Drijvers Oisterwijk

__

Meer projecten bekijken van Drijvers Architecten?