Klassieke tuin, Stoop Tuinen, the art of living

  • Sparq Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Klassieke tuin met moderne elementen | Sparq Tuinen

In deze grote tuin ontmoeten klassieke en moderne tuinarchitectuur elkaar op een spannende wijze. Met veel kunstwerken en een groot zwembad. Aan de voorzijde werd bewust voor een klassieke tuin gekozen, wat een fraaie eenheid vormt met de architectuur van het pand.

Strakke uitbouw

Deze villa werd gerenoveerd in samenwerking met architect Bart de Groof. De originele woning is klassiek, maar de nieuwe uitbouw is modern en strak. Deze combinatie is ook terug te zien aan de buitenzijde. Het pad dat naar de voordeur leidt, werd aangelegd met oude, gebruikte klinkers. De beplanting doet de imposante entree eer aan: Zo zien we uit de kluiten gewassen taxusbollen van 1,80 meter hoog. Weloverwogen overgedimensioneerd.

Klassieke tuin, Stoop Tuinen, the art of living

Keramische tegels

De tuinarchitectuur sluit aan op de ruimtelijke structuren van de moderne uitbouw. De tuin vormt een asymmetrische vlakverdeling van terrassen en groenvlakken. Vele tinten groen, veelal in grote groepen verdeeld per soort. Tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar trok de moderne look van het interieur door naar buiten, zodat de overgang tussen binnen en buiten als vanzelfsprekend aanvoelt. De terrassen zijn belegd met keramische tegels die ook in de keuken terug te vinden zijn. Ook de trappen in deze tuin en de zwembadrand zijn uit dit materiaal vervaardigd. Detaillering en tuinarchitectuur op hoog niveau!

Klassieke tuin, Stoop Tuinen, the art of living

In de media

Aan deze tuin werd eerder al aandacht besteed in onder meer de serie inspiratietuinen in het RTL4 programma Eigen Huis & Tuin. In deze serie stonden Nederlandse tuinarchitecten centraal. Tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar van Sparq Tuinen deed trots zijn verhaal over deze moderne en tegelijkertijd klassieke tuin. En terecht!

Bekijk de video hier

Tekst: Sparq Tuinen
Fotografie: Sparq Tuinen

____

Sparq Tuinen

____

Meer projecten zien van Sparq Tuinen zien?