Klassieke villa, rieten dak, natuurlijke omgeving, François Hannes,

Klassieke rietgedekte villa | François Hannes

Premium villa met bijzonder aura

In één van de mooiste lanen in de gemeente Bergen op Zoom is een premium villa verrezen. Gesublimeerde klasse, elegant, romantisch, sfeervol en tegelijk hip en verrassend in uitvoering en detail. Een masterclass architectuur, binnenhuisarchitectuur en ontwerp-inrichting van François Hannes.

Licht en lichtinval spelen een hoofdrol in ‘de villa met de 72 bolletjes’, zoals François Hannes het woonproject liefkozend duidt. De 72 bolletjes verwijzen naar de fraaie Bocci-lamp, die een prominente plek in de villa inneemt. Ook het fantastische strijklicht imponeert. Fenomenaal is de wijze waarop François Hannes via het dak een sprankelende regenbui van licht in de vide van de villa heeft gebracht. Om een optimale lichtinval te realiseren, bemoeide perfectionist Hannes zich zelfs met de bouwkundige architectuur. Op voorspraak van de vakman werd een deel van de gemetselde hoekmuur richting tuin eruit gehaald en vervangen door een abstracte hoek van glas. Geen sinecure, deze ingreep in de bouwconstructie, maar het resultaat is subliem.

Entree, hal, trap, stalen deuren, verlichting, Bocci, klassieke villa, François Hannes

Woonkamer, ledverlichting, Master Meubel, vloer, JP Flooring, klassieke villa, François Hannes

Raamdecoratie van Indivipro. De vloer is van geborsteld eikenhout, verzorgd door JP Flooring.

Woonkamer, tapijt, Indivipro, vloer, JP Flooring, klassieke villa, François Hannes

De meubelen, waaronder deze loungestoelen van Vitra Antonio Citterio, zijn afkomstig van Master Meubel.

Haard: BAS Openhaarden.

 

Droomkeuken

De centraal in de woning gelegen Loguskeuken, met apparatuur van Gaggenau, is een droom. Dankzij de bijzondere Vitra kuipstoeltjes met zitkussen, die François Hannes heeft samengesteld, zit je ook na uren tafelen nog altijd buitengewoon comfortabel.

Keuken, Gaggenau, BouwCenter Logus, eettafel, stoelen, Vitra, kuipstoel, klassieke villa, François Hannes

De leefkeuken van Logus met apparatuur van Gaggenau met aan de keukentafel Vitra Eames Plastic Side Chairs. De verlichting is afkomstig van het merk Tobias Grau.

Sprookjesdomein
De badkamer van de hemelse villa heeft een adembenemende entree; het is werkelijk alsof je een sprookjesdomein binnenstapt. Bijzonder is ook de houten vloer van JP Flooring in de badkamer. Water over de badrand spetteren is geen issue: het kan probleemloos. Probleemloos is ook de bediening van de domotica. Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Badkamer, sanitair, houten vloer, JP Flooring, vrijstaand bad, klassieke villa, François Hannes

De badkamer is voorzien van Agape Design.

Slaapkamer, houten vloer, master bedroom, bed, schuine wand, dakraam, klassieke villa, François Hannes


“Fenomenaal is de wijze waarop François Hannes via het dak een sprankelende regenbui van licht in de vide van de villa heeft gebracht”


Licht, lichtinval, vide, Bocci, verlichting, prominente plek, klassieke villa, François Hannes

In de hal de BOCCI-lamp: een indrukwekkend schouwspel van licht met meer dan 72 massieve bolletjes.

In het gehele huis zijn de deuren van Bod’or geplaatst. De deuren zijn een ontwerp van François Hannes.

Domotica, Home Audio Solutions, KNX Systeem, Control4, klassieke villa, François Hannes

Home Audio Solutions voorzag de villa van een 10-zones tellend multi-room-systeem met inbouw luidsprekers, meerdere televisieschermen volledig geïntegreerd in het interieur. Besturing gebeurt middels een KNX systeem met een overlay van Control4.

Topbedrijven
Het project van François Hannes is ondersteund en mogelijk gemaakt door een team van topbedrijven en topproducten van onder meer Agape (badkamer en sanitair), Vola (kranen), JP Flooring, Bocci Lampen en Chapter one en Chapter four, Bod’or deuren, Bas Openhaarden, Wenthec glas, Kreon verlichting en Indivipro stoffering en raambekleding. (“Het oogt als linnen, maar vergt veel minder onderhoud en heeft een beduidend langere levensduur”). Adembenemend mooie Master Meubels van de Italiaanse topdesigner Antonio Citterio geven het geheel nog meer cachet.

Een ruimte die mag verrassen
In de villa vol technologische en artistieke hoogstandjes is het zelfs op het toilet volop genieten. “Dat is voor mij altijd een ruimte die mag verrassen”, glimlacht Hannes. ‘Mood’- verlichting en een soort schietgat kijkvenster boven de toiletpot, waardoor mannelijke bezoekers in verbinding met de natuur heerlijk ontspannen hun ding kunnen doen. En dat zonder van buiten gezien te worden, uiteraard!

 

Tekst: webredactie
Fotografie: Alfons Lenders

 

___

Deze projecten werkten mee aan de realisatie van dit project: