Klassieke villa met imposante entree

Van Den Berg Interieurbouw

In zes weken tijd transformeerde Van den Berg Interieurbouw een klassieke villa tot een eigentijds familiehuis met imposante entree. Met de charme uit de 17e/18e eeuw, maar met het woongenot en het comfort van nu. De villa wordt omringd door een hartverwarmende tuin met grensverleggend uitzicht. Dít is thuiskomen.

De hartelijke bewoners vertellen dat hun vorige woning nog maar net verbouwd was, maar het toch snel weer begon te kriebelen. Groter wonen was hun wens. Ze speurden het internet af en werden enthousiast gemaakt. Het was wat lastig om door deze woning heen te kijken, maar gelukkig dacht Van den Berg mee. Zo kwamen zij er al snel achter dat de ruimtes fantastisch te upgraden waren. Deze synergie resulteerde in een uitmuntende metamorfose, volledig aangepast aan de wensen en leefwijze van het gezin. Praktisch maar zeer smaakvol.


Ontwerp

Entree, leefkeken, The Art Of Living

Alle leveranciers van het ontwerp

Lichtplan

Lichtstudio Lx

Keukenblad

Cosentino

Interieurontwerper

Styleloket

Raamdecoratie

INHUIS Plaza

Totaalconcept

Als we door de woning lopen zien we verschillende hoogtepunten die op een mooie wijze samensmelten tot een totaalconcept van ongekende klasse. De begane grond ademt hotel chique, maar wel passend binnen deze klassieke villa. De bewoners vonden het belangrijk dat binnen en buiten met elkaar matchen en waakten ervoor dat het niet te modern werd. De traditionele sierlijsten zijn een belangrijk onderdeel gebleven van het ontwerp. Deze zijn op advies van Reinier aangepast op bepaalde punten en naar voren gehaald, zodat het sfeer verhogend maatwerk overal naadloos aansluit. De bewoners koken in een heerlijke leefkeuken van waaruit het een fijne connectie heeft met het speeldomein van de kinderen en de magische tuin. Het kookeiland is keramiek, geïnspireerd op Calacatta-marmer. Deze heeft een harmonieuze verdeling van grijze aders over de plaat wat zorgt voor een licht en fris design in deze ruimte.


Woonkamer

Entree, leefkeken, The Art Of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Keukenblad

Cosentino

Interieurontwerp

Styleloket

Raamdecoratie

INHUIS Plaza

Maatwerk

We lopen verder door de ruim opgezette woonkamer. Een groenblauwe en elegante lichtgroene kleur staan hier aan de basis, welke het gevoel van kalmte en sereniteit opwerkt. Het lichtplan zorgt daarbij voor een perfecte uitlichting van het interieur, de kleuren en meubels komen hierdoor erg mooi tot hun recht. Reinier heeft rondom de haard een hoogwaardig maatwerkoplossing gecreëerd. Een prachtige kastenwand in dezelfde materialen en kleurtonen als de keuken, welke veel opbergruimte biedt. De bronzen spiegelwand achter de en-suite kast oogt warm en blend mooi met het geheel. Deze maatwerkkasten creëren een sfeer van ultieme luxe en rust. “De hoeken van het maatwerk zijn in verstek uitgevoerd” aldus Reinier. De villa heeft een geweldige update gekregen, een warm thuis voor het hele gezin.


Entree

Entree, leefkeken, The Art Of Living

Alle leveranciers van de entree

Imposant interieur en royale entrée

Deze klassieke villa, omzoomd door groen ligt prachtig gelegen op een privéterrein. Een oase van rust en vrijheid. De villa, gebouwd in 2010, kenmerkt zich door een mooie combinatie van authentieke details. De voordeur in het midden van de gevel wordt geaccentueerd door een risaliet en bekroond met een driehoekig fronton. Kozijnen met glasroeden, de hoge gootlijn en symmetrische gevelindeling zorgen voor een monumentale uitstraling. Je komt binnen in een royale entree met vide en een imposant trappenhuis. De chique details en hoogwaardige afwerking in de entree springen direct in het oog.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 11-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Jaro van Meerten