Klassieke woning, the art of living

Klassieke woning met fantastisch tegelwerk | Tegeldepot

In een sfeervol dorpje in de provincie Flevoland zijn we te gast bij Chahid Charrak, mede-eigenaar van de succesvolle zaak Tegeldepot. Enkele jaren geleden bouwde hij samen met zijn vrouw en vier kinderen een klassieke woning villa met een imposante uitstraling. The Art of Living mocht binnenkijken en bewonderde onder andere het sanitair- en tegelwerk dat door Tegeldepot is gerealiseerd. Bereid je voor op een waanzinnige vloer en origineel tegelwerk op de muur!

Klassieke woning, the art of living

Leren wandbekleding: Alphenberg.

Klassieke woning, the art of living

Interieurbouw: Tofl iving Luxury. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland. Afzuigkap: Novy Nederland. Binnendeuren: Top Deuren B.V.

Architectuur in klassieke stijl

De bewoners vielen voor de ruimte en de locatie bij een groot meer, wat een soort instant vakantiegevoel oproept. Enkele jaren geleden kwamen ze deze grond tegen in een volledig nieuw te realiseren straat en besloten om zelf een klassieke woning te gaan bouwen. Iedereen in de straat kreeg van de gemeente de richtlijn mee dat de voorgevel een klassieke uitstraling moest krijgen, zodat een mooie eenheid zou ontstaan. Het resultaat is de realisatie van een drie verdiepingen tellend klassiek bouwwerk met veel symmetrie.

Tegels & Sanitair: Tegeldepot. Infrarood in douche: Sunshower BV.

Klassieke woning, the art of living

Ruimte voor het hele gezin

De living is een luxueus aangeklede ruimte. In de riante zithoek prijkt een koperkleurige hoekbank, die ruimte biedt voor het hele gezin. De living is verfraaid met mooie decoratie, waaronder opvallende verlichtingselementen en grote fotolijsten aan de muur. Maar de echte blikvanger in de ruimte is toch wel de grote haard met leren bekleding van Alphenberg. Vanwege de open plattegrond in de leefruimtes zorgt de haard niet alleen in de living voor veel warmte en sfeer, maar is er ook vanuit de keuken en eetkamer ultiem zicht op het element.

Koninklijk slapen

De eerste verdieping biedt onder andere ruimte aan een grote master bedroom. Centraal in het vertrek is een rijk opgemaakt bed geplaatst, voorzien van een hoofdbord van glansstof. Hoogwaardige materialen en details geven de ruimte een luxe, haast koninklijke uitstraling. De slaapkamer staat in open verbinding met een en-suite badkamer. Een schuifdeur, voorzien van donkerkleurig glas, zorgt daarbij voor een subtiele, maar zeer stijlvolle afbakening van de twee woonfuncties.

Tekst: Gebaseerd op een teskt van Dana Otten geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal