Klassieke woning | Sels villabouw en dieter vander Velpen, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Klassieke woning met strak interieur| Villabouw Sels & Dieter Vander Velpen

Hoe combineer je de charme van een klassieke woning met het comfort van een hedendaags interieur? Deze uitdaging stond centraal in dit bijzondere project. Voor de renovatie van deze woning deden zij een beroep op Sels Villabouw. In samenspraak met de opdrachtgevers en Dieter Vander Velpen Architects, ontstond een geheel waarin oud en nieuw zijn versmolten tot een uniek geheel. Het oorspronkelijke huis maakte in combinatie met de vele bomen en een donker interieur, een sombere indruk. Tijdens het renovatietraject ging de indeling op de schop en werd de klassieke woning voorzien van een lichte en moderne ambiance. De keuze voor lichte houtsoorten, wit marmer en licht getinte meubelen, versterkt het open karakter van de woning. Het resultaat is niet alleen een fraaier huis dat beter aan de woonwensen voldoet, maar dat ook warmer en gezelliger aanvoelt.

Domotica & E-Installatie: Domation

 

Bijzonder samenspel

Het interieur kenmerkt zich door strakke en duidelijke lijnen, refererend aan de 21e eeuw en de signatuur van Dieter Vander Velpen, die zowel de inrichting als veel van de meubels op maat ontwierp. Het bureau van de opdrachtgevers, voorzien van zes hoeken en een groot aantal keurig in het blad weggewerkte USB-aansluitingen en stopcontacten, werd door Dieter ontworpen. Hierbij wist hij met het bedachte, strak moderne interieur een prachtig contrast te vormen op de context van de klassieke woning, wat een bijzonder samenspel van oude en nieuwe elementen oplevert.

Klassieke woning | Sels villabouw en dieter vander Velpen, the art of living

Haard: Heerkens Openhaarden.


“De gang is een belangrijke verbinder geworden in het interieur”


Klassieke woning | Sels villabouw en dieter vander Velpen, the art of living

Badkamerkranen: VOLA.

 

Verbondenheid

Dankzij de grote mate van verbondenheid tussen de woongedeelten en tussen de tuin en het huis, is het interieur zowel een mooie als warme omgeving geworden. “De belangrijkste verbetering is toch wel het zorgen voor doorgangen en het transformeren van de vele kleinere ruimtes naar een beperkt aantal grotere”, vertelt Michael. “Zo kwam er ook plaats voor een huisbar, terwijl we op de eerste verdieping de lange gang – een kloostergang noemden we het al snel – niet langer halverwege hoefden af te sluiten.” De gang is een belangrijke verbinding geworden in het interieur. Het zorgt in de huidige situatie voor meer circulatie, waardoor je zowel boven als beneden makkelijk door het hele huis loopt en je je altijd verbonden voelt in de klassieke woning.

Terrasverwarming: HEATSTRIP. Architect & villabouw: Villabouw Sels.


“De tuin voelt vanuit iedere ruimte van de woning dichtbij”


Architect en villabouw: Villabouw Sels.

 

Groen oase

De tuin voelt vanuit iedere ruimte van de klassieke woning dichtbij. Zo wordt het bureau van de opdrachtgevers slechts door hoge ramen en een schuifdeur gescheiden van de groene oase van de buitenruimte. Deze loopt over in perken en bosschages, waardoor een natuurlijke overgang is ontstaan met de lommerrijke omgeving. Vanuit de ruime keuken is er direct toegang tot het overdekte terras en zelfs vanuit de andere kamers is er zicht op de groene omgeving. Om tot de nieuwe, stijlvolle buitenruimte te komen, werden negenenzestig bomen met vergunning gekapt. En werden er negenenzestig nieuwe aangeplant, waarvan een groot deel bij de oprit, uitmondend in de parkeerplek en garage. Hierdoor krijgen gasten bij aankomst direct een goede indruk van het gehele terrein en kunnen de opdrachtgevers, heel gemakkelijk, vlak bij de keuken parkeren op de daar gecreëerde parkeerplek. Een echte win-win dus!

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Villabouw Sels of Dieter vander Velden?