woonboerderij, de rooy metaaldesign, stalen deuren, klassiek, luxe, tegelvloer, hout, exclusief wonen

Klassieke woonboerderij | De Rooy Metaaldesign

Deze klassieke woonboerderij grenst aan een doorgaande weg, maar aan de achterzijde loop je bij wijze van spreken zo de natuur in. De bewoners hadden al jaren een oogje op de plek van de woning en ze waren erg gelukkig toen ze konden beginnen met de realisatie van hun droomvilla. Ze wilden graag een woning met een landelijke stijl en warme uitstraling, het gevoel van een oude boerderij, maar dan met het comfort van nu. Dit is perfect vertaald naar de architectuur van een rietgedekte woning met een landelijk karakter. De karakteristieke rieten kap, mooie steensoort en klassieke ramen met fraaie luiken zorgen daarbij voor extra sfeer en warmte.

woonboerderij, de rooy metaaldesign, stalen deuren, klassiek, luxe, tegelvloer, hout, exclusief wonen

woonboerderij, de rooy metaaldesign, stalen deuren, klassiek, luxe, tegelvloer, hout, exclusief wonen

Hubo van Deelen verzorgde alle gordijnen en vloerbekleding in de woning.

Pure beleving

De voor- en achterzijde hebben allebei een andere beleving. De voorzijde grenst aan een straat en is daardoor wat functioneler ingericht met onder meer ruimte voor voldoende parkeergelegenheid en een groot entree. De living is ook bewust aan deze kant gesitueerd en is gericht op het contact met de straat en het dorpsleven. De achterzijde heeft een wat anoniemer karakter, waardoor de opdrachtgevers optimaal kunnen genieten van de buitenruimte en de prachtige, groene omgeving. Hier is ook een bijgebouw gecreëerd met een rechtstreekse verbinding met de woning voor extra comfort.

De maatwerkkasten zijn gerealiseerd door Van Huigenbos Interieurs. De keuken is voorzien van een afzuiging van Novy Nederland. Alle stalen details, zoals de deuren en de details verwerkt in de keuken, zijn ontworpen en gemaakt door De Rooy Metaaldesign.

woonboerderij, de rooy metaaldesign, stalen deuren, klassiek, luxe, tegelvloer, hout, exclusief wonen

Klassieke touch

De bewoners van deze woonboerderij hebben gekozen voor veel maatwerk met details, zoals houten balken, geïntegreerde verlichting in de muur en mooie stalen items, zoals verwerkt in grote taatsdeuren van De Rooy Metaaldesign. Bijzonder zijn ook de houten delen boven de diverse deuropeningen en doorgangen, die zorgen voor karakter. Verder viel de keuze op natuursteen voor enkele wanden en vloeren en er is gewerkt met zachte pastelkleuren.

De Rocks Steenstrips van The Flagstone Company en de tegelvloer van Steenbergen Wand- en vloertegels zorgen voor een natuurlijke sfeer in de woning. De binnendeuren zijn ontworpen en geleverd door Top Deuren BV.

Sfeervol

Bij het binnentreden van deze woning komen we direct in een ruime hal met een grote vide. Op maat gemaakte stalen deur bieden toegang tot een gang met een toilet en een bijkeuken. Twee andere grote taatsdeuren zorgen voor de verbinding met het woongedeelte. Voor in de woning is een sfeervolle living gecreëerd, die in open verbinding staat met de woonkeuken, maar desgewenst ook van de ruimte kan worden afgesloten middels op maat gemaakte taatsdeuren van glas en staal. De keuken is een gezellige ruimte met een authentieke houten kachel en een kookeiland met een lange achterwand. Bijzonder is het samenspel van hout en stalen details, verwerkt in de keukenkasten, grepen en afzuigkap.

woonboerderij, de rooy metaaldesign, stalen deuren, klassiek, luxe, tegelvloer, hout, exclusief wonen

Bouwbedrijf van de Vliert B.V. was verantwoordelijk voor de bouw. Henk Schuurman was verantwoordelijk voor de architectuur en de indeling van de villa en De Rietdekker voor het landelijke dakwerk.

Nieuw en toch karakteristiek

Een stijlvolle trap leidt ons naar de eerste verdieping. Vanaf deze verdieping beleef je over de balustrade royaal de buitenomgeving. De master bedroom is aangekleed met een mooie inloopkast met authentieke details. In combinatie met de houten planken achter het bed zorgt dit­ voor ­een warme en landelijke­ sfeer. Ook erg leuk: aan de andere zijde van de verdieping is een logeerkamer gemaakt met een landelijk huisje in de zolder – een leuk verassingselement. De woonboerderij is nieuw, maar voelt vanwege de gekozen stijl toch heel warm en karakteristiek aan.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van De Rooy Metaaldesign?