klassieke woonstijl, the home factory, the art of living

 • Cleaf Plaatmateriaal voor maatwerk kasten
  DecoLegno
  Wormerveer | www.decolegno.nl
 • Exclusieve raambekleding producent
  SUNWAY (Benelux) B.V.
  Nieuwegein | www.sunway.nl
 • Tuinontwerp- en aanleg
  Postmus.nl
  Valkenburg | www.postmus.nl

Prachtige woning met klassieke woonstijl | The Home Factory

Deze prachtige woning is gelegen in Het Groene Hart. Bianca van The Home Factory tekende drie scenario’s voor deze woning zodat de bewoners volop keuze hadden. Uiteindelijk kozen zij voor deze klassieke woonstijl waarbij vele natuurlijke materialen met rechte lijnen gecombineerd zijn. Ook de prachtige uitbouw van glas zorgt voor de extra touch waardoor het een woning is die niet snel uit je geheugen verdwijnt.

Tekeningen en 3D presentaties

Toen alle wensen en behoeften voor de woning in Het Groene Hart tijdens de intake waren besproken, tekende Bianca drie scenario’s uit. Tevens maakte zij 3D presentaties, waardoor de vertaling van alle ideeën zichtbaar werd. Na een ‘go’ op het ultieme ontwerp voor een klassieke woonstijl, werkte Bianca de maatwerktekeningen uit voor de interieurbouwer en aanverwante partijen. Ook stelde zij een bouwteam samen, waarin The Home Factory, Project 2000 en de bewoners plaatsnamen. De bewoners wilden graag betrokken zijn bij het bouwproces, en konden op deze manier alles goed volgen.

klassieke woonstijl, the home factory, the art of living

De zithoek is een intieme plek die je kunt afsluiten met stalen deuren.

Praktisch en tijdloos

Bij binnenkomst in de hal vertelt Bianca dat deze oorspronkelijk veel kleiner was. “We konden de entree vergroten, waardoor deze nu veel praktischer is ingericht. Niet alleen in deze levensfase, met jonge kinderen, maar ook voor de toekomst.”

klassieke woonstijl, the home factory, the art of living

Bedrijfsverlichting.nl leverde onder meer de LED verlichting van het merk Karizma Luce. Bruynzeel keukens (www.bruynzeelkeukens.nl) leverde deze exclusieve keuken.

Bij het maken van de maatwerk kasten maakte interieurbouwer Project 2000 gebruik van Cleaf Plaatmateriaal van DecoLegno.

Specialiteit

Vanuit de hal lopen we als bijna automatisch naar de open keuken die het pronkstuk is van deze woning met klassieke woonstijl. Bianca heeft als specialiteit het ontwerpen van keukens. In het begin van haar carrière werkte zij in de keukenbranche. Die kennis kan zij nu toepassen in haar huidige interieurontwerpen. “Ook hier zijn we afgeweken van de oorspronkelijke situatie. Bij de oplevering was de keuken namelijk gesitueerd aan de andere zijde van de woning. De keuken is het meest in gebruik gedurende de dag, dus na overleg is gekozen voor een ruimere plek aan de tuinkant. Met de grote raampartijen is tevens een optimale lichtinval gerealiseerd, wat optisch gezien nog meer ruimte geeft.”

klassieke woonstijl, the home factory, the art of living

Project 2000 was ook verantwoordelijk voor de bouwbegeleiding. Exclusieve raambekleding producent SUNWAY leverde de raambekleding producten op maat.

Goed doordachte oplossingen

Aan de andere zijde bevindt zich de zithoek. Een intiemere plek, die je – net als de keuken – door de stalen deuren kunt afsluiten om te genieten van een goed boek, een film of muziek. Opvallend is de opbergruimte in de op maat gemaakte, houten wandmeubels geheel in klassieke woonstijl. Ze vormen een mooi contrast met de grijze Italiaanse stenen vloer, die rust geeft, gemakkelijk schoon te houden is en zijn oorspronkelijke kleur behoudt.

klassieke woonstijl, the home factory, the art of living

Deze tuin werd ontworpen en aangelegd door Postmus.nl uit Valkenburg.

Master suite

Boven zien we bepaalde basiselementen terugkomen, alsmede de praktische indeling. “Tijdens de intake gaven de bewoners aan dat zij graag een tweede badkamer voor de kinderen wilden. Die hebben we uiteindelijk op de zolder kunnen verwezenlijken. Zodoende konden we op de eerste verdieping twee slaapkamers samenvoegen, waardoor de ouders nu beschikken over een heuse master suite met inloopkast. Wederom een fijne oplossing voor vandaag én voor een volgende levensfase.” Bij dit project heeft The Home Factory niet alleen de verwachting van de bewoners ruimschoots overtroffen, maar ook die van ons!

 

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: The Home Factory & Hans Gorter

___

Wil je meer projecten van The Home Factory?