Kleine badkamer inrichten? Zo doe je dat

Een kleine badkamer inrichten kan een lastige opgave zijn. Er is zo ontzettend veel mogelijk en  daardoor moet je erg veel keuzes maken. Deze keuzes zijn allemaal van invloed op de beoogde uitstraling en of je praktisch met de ruimte omgaat. Om dit proces wat eenvoudiger te maken zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee kan houden zodat je badkamer optisch groter lijkt. Deze aspecten zullen dan ook uitgebreid besproken worden in dit artikel, zodat de badkamer van je dromen werkelijkheid kan worden.

Gebruik lichte kleuren

Wil je je badkamer groter doen lijken, kies dan vooral voor lichte en neutrale kleuren. Hou het niet alleen bij vloeren en muren, maar kies ook voor een licht badkamermeubel. Deze kleuren staan er om bekend ruimtelijkheid te creëren, net zoals donkere kleuren er bekend om staan een ruimte nog kleiner te doen ogen. Wil je toch donkere kleuren toevoegen? Hou het dan bij details of accessoires.

Kies voor grote tegels

Toch doet niet alleen de kleur iets voor de ruimtelijkheid van de badkamer, maar ook de grootte van de tegels speelt hier een belangrijke rol in. Kleine tegels met veel voegen zorgen voor een drukke uitstraling en dat is precies niet wat je wilt. Je kunt daarom beter wat grotere tegels kiezen, waardoor de ruimte wat rustiger en daardoor wat ruimtelijker oogt.

Ga voor glazen wanden

Grote raampartijen en veel licht maken de ruimte al gauw optisch groter. Dit principe geldt ook voor de glazen douchewand. Een glazen wand onderbreekt het badkamer design niet, waar een muur dat wel zou doen. Wil je toch wat meer privacy tijdens het douchen? Dan zou je kunnen kiezen voor matglas. Het ruimtelijke effect zal dan wel iets minder worden.

Zwevende badkamermeubels

In een goed badkamer design mogen badkamermeubels ook zeker niet ontbreken. Je kunt er veel spullen in kwijt, waardoor de ruimte een stuk minder rommelig oogt en daarnaast ze dragen bij aan de uitstraling van de badkamer. Ga je een kleine badkamer inrichten, dan zou je eens moeten kijken naar zwevende badkamermeubels. Deze staan los van de vloer waardoor ze optisch niet veel ruimte in beslag nemen.

Belangrijkste aspecten

Dit zijn de belangrijkste aspecten waar je over na zou kunnen denken als je een kleine badkamer gaat inrichten; lichte kleuren, grote tegels, een douche met glazen wand en een zwevend badkamermeubel. Nog steeds zijn de mogelijkheden oneindig, maar het helpt je om wat gerichter te gaan zoeken.