Kleine essentials voor je huis

Soms zijn het de kleinste en simpelste producten die handig van pas komen en bepaalde activiteiten makkelijker maken. Ook al denk je dat je van alle gemakken voorzien bent, is er altijd wel iets waar je nog niet eerder aan hebt gedacht. In dit artikel geven we twee voorbeelden van kleine essentials die altijd handig zijn om aan te schaffen.

Hulpmiddel bij het douchen

We douchen allemaal regelmatig en hebben in principe geen hulpmiddel nodig bij het douchen. Totdat je een keer tegen een blessure aanloopt en wat minder beweeglijk bent. Of je merkt dat je wat ouder wordt en niet zo lang stil kan blijven staan. In deze gevallen kan een douchekruk een fijn hulpmiddel zijn om het douchen makkelijker te maken om toch regelmatig te douchen. Je kan met een douchekruk snel gaan zitten als je moeite hebt met staan, of je kan de douchekruk gebruiken om bijvoorbeeld flessen shampoo op te zetten als je geen plateau hebt waar je iets op kunt neerzetten. Voor senioren is het heel gebruikelijk om een douchekruk in huis te hebben, zittend douchen is makkelijk en kost minder energie dan staand douchen. Groot of klein, rond of vierkant, douchekrukken komen in verschillende vormen en maten. Je kan er bijvoorbeeld een kiezen die opvouwbaar is, of een wat stevigere met een rugleuning en twee armleuningen voor extra stabiliteit tijdens het douchen. Kortom, voor iedereen is er wel een goede douchekruk beschikbaar.

Corona zelftest

In deze tijd van de corona crisis staan de eigen gezondheid en gezondheid van anderen centraal. Thuiswerken, geen handen schudden en hoesten in je elleboog is tegenwoordig de standaard. Er wordt door het hele land veel gedaan om mensen met een zwakke gezondheid te beschermen en het virus in te dammen. Testen speelt hierbij een belangrijke rol. Door middel van veel testen kunnen we beter controle krijgen op hoe het virus zich verspreid. Bij een negatieve uitslag blijf je binnen zodat je geen andere mensen besmet. Tegenwoordig zijn er daarom ook zelftesten beschikbaar. Deze koop je gewoon in de winkel en kan je thuis op voorraad hebben zodat je bij een vermoedelijke besmetting niet naar een van de teststraten hoeft. Met een sneltest die je thuis doet met behulp van een neusswab heb je binnen 15 minuten de uitslag en weet je meteen of je besmet bent met het corona virus. Altijd handig om in huis te hebben.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.