Kleuren, materialen en duurzaamheid; Metalfire blijft innoveren

Metalfire

‘Beauty defines our strategy’ is de slogan die door Metalfire werd gebruikt om nieuw licht te schijnen op de sector en hun eigen collectie. De Belgische haarden fabrikant speelt daarmee in op de nieuwste ontwikkelingen en belangrijke innovaties. Zo komen ze bijvoorbeeld met twee gloednieuwe kleurlakken, in hun assortiment binnenafwerkingen voor hoogwaardige haarden, en gingen zij werken met nieuwe materialen. Maar hier blijft het niet bij, we geven je daarom graag wat meer inzichten in de nieuwigheden die de collectie van Metalfire te bieden heeft.

Nieuwe kleuren

Allereerst zullen we wat verder ingaan op de twee nieuwe kleuren die Metalfire ontwikkelde voor hun assortiment gietijzerafwerkingen; Terracotta en Maple Gold. De eerstgenoemde is een felle oranjerode lak, die eenvoudig mediterrane sferen weet op te roepen. Het zorgt voor een fijne kleurtoets op de donkere winterdagen. Maple Gold is een felle kleur met een indrukwekkende gouden glans. Deze schittering voorziet in een mysterieus karakter die de kleur nog intrigerender maakt.

Werken met keramiek

Daarnaast biedt Metalfire ook meer mogelijkheden op het gebied van nieuwe materialen, zoals keramiek. Dit materiaal is de laatste tijd erg in trek, maar toch wordt het al gebruikt sinds mensenheugenis. Keramiek is enorm hittebestendig, wat het de ideale binnenafwerking maakt. Met deze prachtige afwerking wordt een betonlook gecreëerd voor een trendy en tijdloos effect. De keramische platen worden toegevoegd aan de collectie Premium Patina’s.

De Ecodesign-normen

Alle nieuwigheden zetten de positie van Metalfire als marktleider kracht bij. Het zorgt ervoor dat het bedrijf meer mogelijkheden en een ontwerp op maat kan bieden. Daarnaast zijn ze ook toonaangevend als het op de nieuwste Ecodesign-normen aankomt. Ze hebben hard gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van hun assortiment hoogrendementshaarden, waardoor ze twee duurzame haarden aan hun Ultime D collectie konden toevoegen. Deze worden onder meer gekenmerkt door strengere verbrandingsregels en een waanzinnig design.

Editor: Media team

Datum: 17-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Metalfire