Kleurtrends 2022: van tuintegels tot grove keien

MBI De Steenmeesters

De afgelopen jaren werd steeds vaker tijd in de tuin gespendeerd. Er wordt dan ook steeds meer tijd en geld besteed aan de tuin zodat het een fijne ruimte wordt die volledig past bij de inrichting en het exterieur van de woning. Kleuren en materialen die binnen werden gebruikt worden naar buiten gebracht, tuintegels lopen bijvoorbeeld door in het interieur. Hierdoor ontstaan de meest mooie buitenruimtes, die garant staan voor optimaal genot. Doe met dit artikel inspiratie op want MBI De Steenmeesters heeft de kleurtrends voor in de tuin alvast op een rijtje gezet.

tuintegels-bmi de steenmeesters, the art of living

Kleurcombinatie

Gekeken naar de kleurtrends is te zien dat stenen en tegels met een patroon of een dessin erg goed passen bij de hedendaagse tuin. Tegels met een patroon geven de buitenruimte al snel een vrolijke en interessante uitstraling. Ook is het een manier om kleuren te combineren. Dit kun je doen door te kiezen voor het GeoProArte assortiment van MBI. Dit is een serie Stones waarbij op een nieuwe innovatieve, handmatige manier tegels worden geproduceerd. Dit maakt het mogelijk patronen en kleuren te kiezen. De stenen geven ieder terras een speelse twist. Een donkere kleur wordt bijvoorbeeld gecombineerd met licht grijs waardoor de tuin zijn hedendaagse karakter niet zal verliezen. Deze tuintegels zijn erg geschikt om een decoratieve look met klasse te creëren.

Donker met bijzondere vorm

De tweede trend is niet helemaal een kleurtrend maar gaat meer over de vorm van de tuintegels. De Santorini Black Basic stenen passen namelijk erg goed bij de klassieke en landelijke sfeer die steeds populairder wordt. De keien lijken natuurlijk afgerond, maar beschikken wel over moderne kenmerken waardoor de bestendigheid verbeterd werd. Naast dat ze goed passen bij een klassieke sfeer zijn ze ook goed te combineren met elementen van andere bouwstijlen, waardoor je er eigenlijk alle kanten mee op kunt. Zeker als je speelt met kleur. Vooral in de kleuren Milano en Cannabio zijn de stenen een mooie toevoeging voor iedere tuin.

tuintegels-bmi de steenmeesters, the art of living

Santorini Black

De kleur Santorini Black is een kleur van MBI die steeds vaker door hun klanten uitgekozen wordt. Hierdoor werd de kleur herhaaldelijk in het assortiment toegevoegd. Erg veel verschillende tuintegels en andere producten zijn nu te verkrijgen in deze grijs, zwarte kleur. De kleur is makkelijk te combineren met verschillende materialen en andere kleuren waardoor hij erg geliefd werd. Deze toegankelijke kleur past dan ook erg goed bij verschillende bouw- en interieurstijlen. De kleur is zeker het overwegen waard.

Charmeren

Een kleur waarvan je wellicht niet zo snel zou verwachten dat het een trendkleur kon worden is de Boulevard Verde. De kleur is blauwgroen waardoor hij afwijkt van de gebaande paden. Wellicht is de kleur even wennen, maar hij zal wel uitnodigen te ontdekken. Gebruik tuintegels in deze kleur om een terras aan te leggen, omlijst er een zwembad mee of creëer spannende paadjes. Hoe langer je kijkt en hoe meer je probeert, de kleur zal je weten te charmeren.

Meer over MBI De Steenmeester

De steenmeesters van MBI zetten zich in voor een mooiere en fijne leefomgeving. Daarom laten zij hun producten, tuintegels en geveltoepassingen, onderdeel worden van de allermooiste tuinontwerpen. Hierbij hechten zij waarde aan een aantal aspecten; kwaliteit, duurzaamheid, kleur en vorm. Waardoor zij hoogwaardige producten kunnen garanderen die volledig aansluiten bij de smaak van hun klanten.

Productontwikkeling vindt plaats met de gedachte dat de buitenruimte bijdraagt aan bredere maatschappelijke doelen en uitgangspunten. Denk aan comfort, veiligheid, duurzaamheid en esthetiek. Daarom bestaat het werkveld van MBI uit allerlei gebruiksgebieden. Dit lijkt misschien erg breed, maar door hun jarenlange ervaring hebben zij veel kennis opgebouwd en weten zij precies wat wel en wat niet werkt op het gebied van stenentoepassingen. Dit uit zicht in de meest mooie buitenruimtes en iedere keer weer een succesvol resultaat.

Editor: Media team

Datum: 06-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: MBI De Steenmeesters