Knap jouw woonkamer op met deze vijf gemakkelijke tips

De één vindt het fantastisch en de ander vindt het verschrikkelijk: het opknappen of aankleden van de woonkamer. Soms ben je de inspiratie even kwijt en heb je geen idee wat je nu kunt doen om je woonkamer op te knappen. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet die dit een stuk makkelijker maken!

Knap je vloer op

De vloer is een van de belangrijkste dingen in je woonkamer en bepaalt voor een groot deel de sfeer. Wat je smaak ook is, het is in ieder geval belangrijk dat je je vloer goed onderhoudt. Als je een houten vloer hebt kun je dit doen met houten vloer olie, hier heb je verschillende soorten van. Veel mensen kiezen voor hardwax olie, deze is erg populair.

Doe iets aan je muren!

Je muren zijn net als de vloer erg belangrijk. Om de zoveel jaar kan het dus goed zijn om je muren te verven. Ook een aantal leuke muurdecoraties kunnen al een hoop doen voor je woonkamer. Wij hebben een aantal verschillende opties voor je op een rij gezet.

  • Een grote klok
  • Foto’s
  • Een wandschilderij
  • Muurstickers
  • Opbergruimte

Verander de indeling

Als je al jarenlang in hetzelfde huis woont, kan het natuurlijk zo zijn dat je gewoon even klaar bent met de woonkamer. Als je het even helemaal anders wilt doen, kun je kiezen voor een andere indeling. Je woonkamer lijkt dan direct een hele andere ruimte. Het voordeel is natuurlijk dat je hier niet eens iets voor hoeft te kopen!

Koop nieuwe meubels

Als je een hele nieuwe stijl of uitstraling wilt geven aan je woonkamer, kan het slim zijn om nieuwe meubels te kopen. Dit kan behoorlijk duur zijn, maar met een nieuwe bank kun je weer jaren vooruit. Denk hier wel goed over na zodat al je meubels goed bij elkaar passen.

De accessoires in je woonkamer

Om je woonkamer af te maken en de laatste details toe te voegen zijn mooie accessoires perfect. Het voordeel hiervan is dat je oneindig kan variëren en dat je voor een relatief laag bedrag weer nieuwe accessoires kunt kopen. Zo kun je de basiskleuren van je bank en muren redelijk basic houden en om de zoveel tijd afwisselen met nieuwe accessoires. Hiermee kun je de hele uitstraling van je woonkamer veranderen op een eenvoudige en goedkope manier.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!