Kokend water in de keuken: deze opties heb je

Als er ergens in huis regelmatig kokend water nodig is, dan is het wel in de keuken. Tijdens het koken van pasta of rijst bijvoorbeeld, maar ook om thee te zetten heb je kokend water nodig. De manieren waarop je daarvoor kunt zorgen zijn divers, en hebben allemaal zo hun eigen voordelen en soms ook nadelen.

Gebruik je een waterkoker?

De meest gebruikte manier om in de keuken het water aan het koken te krijgen, is door een waterkoker te gebruiken. Je vindt er eentje in bijna iedere keuken, en voor veel mensen geldt dat zij niet meer zonder kunnen. Waterkokers zijn makkelijk en snel in gebruik, vereisen alleen elektriciteit en nemen niet veel ruimte in beslag. Bovendien zijn ze er in steeds meer verschillende uitvoeringen, zodat er altijd een exemplaar te vinden is dat goed in jouw keuken past. Misschien is er wel eentje van het merk waar je ook andere apparatuur van in je keuken hebt staan, zodat alles goed bij elkaar past. Misschien gaat je voorkeur wel uit naar een zwarte waterkoker, omdat dit goed bij de kleuren en het design van je keuken past. Wat je ook zoekt, het is er, en de prijzen vallen meestal reuze mee. Toch lijkt de waterkoker meer en meer concurrentie te krijgen door een oplossing die door veel mensen nóg makkelijker wordt gevonden: een kraan waar kokend water uit kan komen.

the art of living, kokend water, kranen, keuken, fornuis

Een kraan met kokend water?

Zeker als je vaak kokend water nodig hebt, dan kan zo’n mooie kraan waar direct kokend water uit kan komen een uitkomst zijn. Het gaat heel gemakkelijk en snel bovenal; je hoeft nooit meer te wachten tot het water kookt. Ideaal voor wie graag de hele dag door thee drinkt of tijdens het koken vaak kokend water nodig heeft, en niet over het geduld of de tijd beschikt om hier steeds op te wachten.

Zo’n kraan neemt overigens wel aardig wat ruimte in beslag. Niet de kraan zelf, die vervangt gewoon de reguliere kraan, maar wel de boiler die erbij hoort. Deze moet geplaatst worden in een keukenkastje. Heb je er daar niet veel van, of heb je er nu al chronisch te weinig ruimte in, dan is dit misschien niet de beste oplossing voor jou.

Een pannetje of een fluitketel op het fornuis

Kiezen we tegenwoordig meestal voor elektrische oplossingen, gebruikten we nog niet zo lang geleden vooral gas om ons water te laten koken. Een keteltje op de kachel was misschien niet de snelste manier, maar wel eentje die nog niet eens zo heel lang geleden vaak voorkwam. Best energiezuinig ook: het gas dat toch al werd gebruikt om de kachel te laten branden, ook meteen gebruiken om het water te laten koken. Ook de fluitketel zullen we allemaal nog wel kennen. Tenslotte kun je natuurlijk ook een pan met water op het fornuis aan de kook brengen, iets dat veel mensen bij het koken van pasta of rijst nog regelmatig zullen doen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.