Kookeiland in messing

Van Essen Exclusieve keukens

Een voormalige villa werd flink onder handen genomen. Een onderdeel van de renovatie was de keuken. Van Essen Keukens kreeg de opdracht om de keuken te transformeren. In samenwerking met RA Studio werd een ontwerp gemaakt en de verbouwing ging van start. De oude keuken maakte plaats voor een keuken volledig uitgevoerd in messing. Uniek, luxe en bijzonder. Op die manier kan deze keuken het beste worden samengevat. 

Kookeiland, marmer, keuken, grijs, the art of living

De keukens van Van Essen zijn niet te categoriseren in bepaalde stijlen zoals; landelijk, klassiek of modern. In de visie van Van Essen Keukens wordt een maatwerk keuken gebaseerd op een beeld wat de bewoner al heeft. Zo wordt er keer op keer een uniek ontwerp gerealiseerd wat precies aansluit bij de wensen van de bewoners. Deze keuken, met haar bijzondere vormentaal, is hier een perfect voorbeeld van.  

Materialen 

Wat direct opvalt is de messing kleur van het keukeneiland. Alle fronten werden in een bronzen metaallak gespoten. Een gewaagde keuze, maar wat een resultaat! Ondanks dat een keuken volledig uitgevoerd in messing niet standaard is, is de keuken perfect in balans. De warme materialen die in de keuken, maar ook in de rest van het huis zijn toegepast, vormen een mooi contrast. Het uitstekende aanrechtblad biedt de ruimte voor een barretje. De perfecte plek om te ontbijten of om een drankje te drinken. 

Unieke kastenwand 

De kasten werden uitgevoerd in een lichtgrijze zijdeglans. De mooie geprofileerde lijsten werden de signatuur van de kastenwand. Op een nauwkeurige wijze werd de apparatuur verwerkt in de langgerekte kastenwand. Door de luxe apparatuur is deze keuken niet alleen een lust voor het oog, maar ook functioneel op alle vlakken. In de kookplaat werd een afzuiging geïntegreerd, zodat de ruimte boven het keukeneiland vrij blijft. Zo ontstaat er een unieke beleving van ruimtelijkheid.  

Kookeiland, marmer, keuken, grijs, the art of living

Marmer 

Tegenover het kookeiland is de bar gesitueerd. De gehele bar is uitgevoerd in Calacatta Viola marmer. Een uitstekende keuze in combinatie met het messing kookeiland. Voor de oplettende kijker valt op dat ook in de kastenwand hetzelfde marmer is toegepast in de nisjes. Op deze manier wordt er slim gebruik gemaakt van terugkerende materialen. Zo wordt er eenheid en rust gecreëerd.

Kookeiland, marmer, keuken, grijs, the art of living

Meer over Van Essen Keukens 

Alleen het beste is goed genoeg. Dat is de signatuur van Van Essen Keukens. Dit geldt niet alleen voor de ontwerpen, maar ook voor de materialen en het klantcontact. Alleen de beste hoogwaardige materialen worden geselecteerd om een keuken te vervaardigen. Deze kwaliteitseisen zijn niet alleen belangrijk voor Van Essen zelf, maar juist ook voor de klant. Op die manier is de klant namelijk verzekerd van een duurzame keuken die jaren mee gaat. De kwaliteitsbeleving van de keuken wordt in hoge mate bepaald door de toegepaste techniek voor koken, spoelen en koeling. Daarom werkt Van Essen keukens met alleen de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Gaggenau, Quooker, Siemens, Wave, Sub-Zero Wolf, Bora, Grillo of Miele.  

25 jaar geleden begon Martin van Essen als meubelmaker en intussen is Van Essen Exclusieve Keukens uitgegroeid tot een welbekende luxekeukenleverancier. Met meer dan tien medewerkers in dienst voor de realisatie van luxe keukens heeft hij al diverse projecten gerealiseerd. Samen met een team van professionals worden alle keuzes voor de keuken aan de hand van een goed advies gemaakt. Zo ontstaat er een ontwerp dat voldoet aan al jouw voorkeuren, maar daarnaast ook functioneel en realiseerbaar is. 

Editor: Media team

Datum: 28-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living