Kosmopolitisch penthouse in hartje Rotterdam

Dutch Home Design

Ruimte, licht en luxe materialen: dat zijn de meest prominente kenmerken van een kosmopolitisch interieur naar het ontwerp van Dutch Home Design op de hoogste twee etages van een nieuw Rotterdams wooncomplex. De bewoner heeft samen met interieurdesigner Appie Vos en zijn team ervoor gezorgd dat er optimaal geprofiteerd wordt van het riante bemeten penthouse en het schitterende uitzicht over de stad en de Maas. Bovendien dragen de fraaie materialen, het lichte kleurenpalet met zwarte basiselementen en de uitgekiende bescheiden verlichting bij aan het dagelijkse wooncomfort. 


Leefruimte

Penthouse, wooncomfort, Dutch Home Design

Alle leveranciers van de leefruimte

PVC Vloeren

Therdex PVC vloeren

Gordijnen

Residenza

Weids uitzicht  

Het penthouse bestaat uit twee etages – onderling verbonden met een trap met vide en bordes – en een riant dakterras. Op de bovenste etage zijn de masterbedroom met en-suitebadkamer, een tweede slaapkamer met badkamer, een werkkamer, een opbergruimte en een walk-in-closet gelegen. Het woongedeelte is een grote open ruimte met een riante keuken, dining en living, met achter de living een werkruimte en opbergruimte. Het weidse uitzicht over de Maas is overal aanwezig, mede dankzij de grote ramen en de positionering van het meubilair. De bewoner vertelt: “Er is rekening houdend met de raampartijen over de volle lengte, naar eigen ontwerp, een luchtige roomdivider gecreëerd tussen de dining en de living in de vorm van een tv-wand en sfeerhaard. 


Leefkeuken

Penthouse, wooncomfort, Dutch Home Design

Alle leveranciers van de leefkeuken

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V

Interieur design & project realisatie

Dutch Home Design

PVC Vloeren

Therdex PVC vloeren

Zwevend kookeiland 

De grote gestoffeerde bank heeft sierkussens van dezelfde beige stof met meerdere garens als de zes eetkamerstoelen en vier barstoelen aan het kookeiland. Over de keuken vertelt Appie: “In de keuken is gekozen voor een natuurstenen blad waaronder ledverlichting is toegepast, net als bij de plint, waardoor het kookeiland een zwevend effect krijgt. De symmetrische achterwand is in een donkerbruine structuur uitgevoerd om zo contrast te creëren met de strakke zwarte fronten van het kookeiland.” 


Slaapvertrek

Penthouse, wooncomfort, Dutch Home Design

Alle leveranciers van het slaapvertrek

Badkamerkranen

Regn

Warm ogende bovenverdieping 

De hele woning heeft een warm ogende vloer en wanden in beigetinten. Behang zorgt in meerdere ruimtes voor een luxueus, warm accent. Op de bovenste etage is het uitzicht vanuit bed werkelijk adembenemend. “We hebben op verzoek van de opdrachtgever het bed naar voren geplaatst en erachter een halfhoog muurtje geplaatst. Hier achterlangs loop je de en-suitebadkamer in. Deze is uitgerust met mozaïek en tegels met een gebronsde staallook op de wanden. De kranen zijn van geborsteld messing, net als in de gastenbadkamer.” Het is een van de vele keuzes waardoor Dutch Home Design en de bewoner erin zijn geslaagd om een prachtig interieur te creëren. 

Editor: Media team

Datum: 10-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Patrick Meis