aanbouw woonkamer, kosten aanbouw

Kosten aanbouw woonkamer: Wat kost een aanbouw?

Heb jij jouw droomwoning gevonden, maar ben je nog niet helemaal tevreden over de woonkamer? Is de woonkamer eigenlijk net te klein of komt er een gezinsuitbreiding aan? Vaak kiest men dan voor een aanbouw. Denk jij er ook over na om een aanbouw aan je woonkamer te realiseren, maar weet jij niet of je dit kunt financieren? In dit blog vertellen we je graag meer over de kosten van een aanbouw woonkamer.

Woonkamer te klein

De meeste woonkamers worden op den duur te klein en dan is de keuze tussen verhuizen of een aanbouw laten plaatsen best lastig te maken. Bij het realiseren van een aanbouw levert dit direct meer vloeroppervlakte op. De leefruimte, of in ieder geval de ruimte waar de aanbouw aankomt, kan wel tot twee keer zo groot worden dan voorheen. Hierdoor hoef je dus niet meteen te verhuizen én realiseer je gemakkelijk een ruimere woonkamer.

Verschillende mogelijkheden voor aanbouw woonkamer

Er zijn verschillende mogelijkheden om een aanbouw woonkamer te realiseren. Zo kun je kiezen voor een houten aanbouw, een aanbouw met veel glas of een aanbouw in dezelfde stijl als de woning. Vaak wordt er gekozen voor een houten aanbouw. Dit is niet alleen een stuk goedkoper dan een stenen aanbouw, maar ziet er vaak ook natuurlijker uit. Ook kiezen veel mensen om een aanbouw, zowel van hout of steen, met veel glas te realiseren. Op deze manier worden vaak de binnen- en buitenruimte met elkaar betrokken en wordt er meer ruimte gecreëerd. Tot slot kan de aanbouw in dezelfde stijl als de woning gerealiseerd worden, waardoor het lijkt alsof de aanbouw tegelijk met de rest van de woning gebouwd is.

Voordelen aanbouw woonkamer

Een aanbouw in de woonkamer zorgt ervoor je jouw woonkamer op een snelle en betaalbare manier kunt uitbreiden. Zeker wanneer er wordt gekozen voor een aanbouw in de vorm van een serre. Een serre is een ideale aanbouw voor mensen die bijvoorbeeld een stuk tuin bij de woning willen betrekken. Daarnaast zorgt een aanbouw voor meer licht in de woning, een meerwaarde van de woonkamer én hoef je niet te verhuizen. Echter kost een aanbouw wel geld.

Kosten aanbouw woonkamer

Wanneer je ervoor kiest om een aanbouw aan je woonkamer te realiseren zit hier natuurlijk een prijskaartje aan vast. De kosten van een gemiddelde aanbouw kunnen variëren. Er wordt voornamelijk gekeken naar de grootte van de aanbouw. Zo kost een aanbouw van 2 x 2 m gemiddeld €8.900 en een aanbouw van 6 x 2 m gemiddeld €21.000. Hoe groter de aanbouw, hoe duurder het algemene kostenplaatje wordt. Daarnaast spelen ook factoren als elektra, vloerverwarming en kozijnen, ramen en deuren mee.

Financiering

De kosten van een aanbouw woonkamer kunnen al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Vaak kiest men dan ook om geld bij te lenen. Op deze manier kan de aanbouw snel gerealiseerd worden en hoef je niet eerst tientallen jaren te sparen. Een lening aanvragen gaat tegenwoordig steeds gemakkelijker (en goedkoper!) en wordt vrijwel altijd binnen twee werkdagen beoordeeld. Wanneer je akkoord gaat met de overeenkomst krijg je vaak al binnen één werkdag het geld op je rekening en kun je meteen beginnen met het uitbreiden van jouw woonkamer!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.