kozijnen, Schuco, eigentijds

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Kozijnen als visueel cadeau voor je ogen | Schüco

Nabij een groot landschapspark met een ruim bosgebied in Twente ligt deze parel op een groot perceel. De huiskleuren oranje, zwart en donkerbruin combineren mooi in beeld met de strakblauwe lucht op een prachtige herfstochtend. Architect Henk Leeflang kent de familie al jarenlang en was de aangewezen persoon om de bewoners te begeleiden om een Twentse herenboerderij te gaan realiseren op dit prachtige stukje Twente. Overal in deze woning komt de verbinding van glas terug die is gerealiseerd middels kozijnen van Schüco. Het ontwerp is hierdoor eigentijds en verrassend.

kozijnen, Schuco, eigentijds

Oog voor mooie woondetails

Henk Leeflang heeft met de eigenaren van dit grote perceel aan tafel gezeten om een nieuwe moderne herenboerderij te tekenen en heeft rekening gehouden met alle wensen van de bewoners. De woonwens van de bewoners was om een bijzonder en apart ontwerp te krijgen, in het dorp met traditionele woongewoontes. Met zijn oog voor mooie woondetails is dit goed naar voren gekomen in dit eigentijds en verrassend ontwerp.

kozijnen, Schuco, eigentijds

Glazen verbinding

De glazen verbinding tussen de twee woongedeeltes maakt het huis uniek en geeft veel daglicht en toegang tot de natuur buiten op beide verdiepingen. Het ontwerp van het voorste gedeelte van de herenboerderij is gebaseerd op de oude boerderij die hier voorheen heeft gestaan. Een donker ontwerp met een mooie steen en donkere voeg geeft een eigen stijl aan dit eigentijds ontwerp. De combi van het voorste sobere gedeelte met het glas en de houten overkapping geeft de woning de uitstraling van een moderne schuurwoning.

Zwart met zwart

De glazen verbinding boven in de centrale hal biedt de bewoners een dagelijkse ontmoeting met de buitenlucht. De hoge strakke moderne trap is verdeeld in twee etages en heeft een industriële strakke look met de inzet van beton in de kleuren grijs en wit. Deze ruimtelijk ogende trap leidt naar de tweede verdieping, waar de slaapkamers zich bevinden. Ook deze ruimte wordt niet afgeschermd door muren, maar staat in open verbinding met de rest van de woning. Het zwart van de kozijnen komt weer terug in het zwarte staalgebruik binnen.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Nicole Tanke & Henk Leeflang

____

____

Meer projecten van Schüco bekijken?

 


Web editor: Rob van Sambeeck     |

Datum: 12 | apr | 2021


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media