Kozijnen, Schuco, the art of living

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Kozijnenspecialisme voor extraverte projecten | Schüco

Deze waanzinnige villa valt direct op door de glaspartij in het midden van het exterieur. Deze scheiding zorgt niet alleen voor een gevoelsmatige tweesplitsing van de woning, maar is ook een mooi vormgegeven onderbreking van de rieten kap. Dit idee van Frank Ruiter kon alleen succesvol worden als een kozijnenspecialist de uitdaging aandurfde. Niemand minder dan de projectaannemer van Schüco werd erbij geroepen om dit project tot leven te wekken. Dit statement dak is uiteraard de eyecatcher geworden van de woning en tegelijkertijd het uitgangspunt voor werkelijk álles binnen de woning.

Kozijnen, Schuco, the art of living

Pronkstuk van het huis

Na binnentreden van de woning springt meteen een pronkstuk van het huis in het oog: de spectaculaire trapleuning. Dit was tevens het uitgangspunt voor veel elementen in de woning. De architect wilde iets maken dat het huis een signatuur geeft. Het thema herhaalt zicht op diverse plekken in de woning. De hal is heel licht, open en voelt erg ruimtelijk aan. De trap met bijzondere leuning is als het ware een feest dat door de ruimte heen slingert. De leuning speelt met het zonlicht en geeft de hele dag een dynamisch licht- en schaduwspel. Vooral het constructieve samenspel van het zwarte staal met het eikenhout is bijzonder. Het staal draagt het eiken en het eiken draagt het staal.

Kozijnen, Schuco, the art of living

Alles bepaalt de uitstraling

Ramen, deuren en schuifdeuren bepalen in hoge mate de uitstraling van een woning. Ze zorgen voor daglicht in woonruimtes. Ze geven uitzicht en beschermen tegen harde wind, regen en andere invloeden van buitenaf. Moderne kozijnen van aluminium geven een huis een strak design. Ze zorgen ervoor dat het huis goed beschermd is tegen inbrekers. Ze vergen nauwelijks onderhoud en daarbij is aluminium een uiterst duurzaam en stevig materiaal. Het gaat lang mee, is oneindig recyclebaar en leidt ook tot minder energieverbruik. De kozijnen zijn thermisch isolerend doordat de profielen aan de binnen- en buitenkant op professionele wijze van elkaar zijn gescheiden. Systemen van Schüco voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, comfort en veiligheid.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Schüco

____

____

Meer projecten bekijken van Schüco?