Hoogspoor Design Light, woonboerderij, sfeerverlichting

  • HOOGSPOOR
  • Lovense Kanaaldijk 45-1
  • 5013 BJ Tilburg
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)13 542 51 82
  • E-mail: info@HOOGSPOOR.nl

Krachtige sfeerverlichting | HOOGSPOOR Design Light 

Deze titel is een duidelijke paradox: het lijkt niet samen te gaan, een duidelijke tegenstelling, maar dat is het niet. De sfeerverlichting in deze boerderij is zó goed doordacht, dat het geheel juist heel krachtig is. Sfeer bereik je door het geheel op elkaar af te stemmen en als dat is gelukt, krijg je juist veel energie van het resultaat. HOOGSPOOR Design Light is verantwoordelijk voor de authentieke verlichting van deze monumentale woonboerderij. Toen het pand in de buurt van Den Bosch nieuwe bewoners kreeg, is met passie het interieur aangepakt. 

Eigentijdse verlichting

De sfeer die de woonboerderij uitstraalt moest behouden blijven, maar het geheel mocht wel wat moderner. HOOGSPOOR wist daar met verve een lichtplan voor te maken. Voorwaarde was dat de verlichting moest werken met een domoticasysteem. Daarnaast is het een woning waar klanten uit het meest exclusieve segment uitgenodigd worden voor een rondleiding om de mogelijkheden te laten zien. Functionaliteit en eigentijds waren de sleutelwoorden voor dit project. De foto’s bewijzen dat de sfeerverlichting een waardevolle toevoeging is voor de boerderij, aangezien ze accenten legt op het mooie karakter van de boerderij. 

Hoogspoor Design Light, woonboerderij, sfeerverlichting

De uitvoering

De eerste ruimte waarin dat naar voren komt is de living. De prachtige houten constructie van de zogenaamde draagbalken komt heel goed tot haar recht door de verlichting die erachter is aangebracht. In deze ruimte is met name gebruik gemaakt van horizontale elementen die zowel naar boven als onder een bundel werpen. De tweede ruimte die is aangepakt is de walk-in closet. Ieder legvak heeft eigen sfeerverlichting gekregen, zodat je altijd goed kunt zien wat je wil hebben en mooie items zoals limited editions schoenen tentoongesteld kunnen worden. Ook is ervoor gekozen om kunstwerken te verlichten middels subtiele plafondspots. De verlichting is op zichzelf al een strategisch kunstplan, maar in combinatie met kunst heeft ze een win-win resultaat. 

Hoogspoor Design Light, woonboerderij, sfeerverlichting

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hoogspoor Design Light

____

____

Meer artikelen bekijken van Hoogspoor Design Light?