Kristallen kroonluchter, Haagsche Kunsthandel, kroonluchter, verlichting, klassiek, exclusief lichtplan

  • Haagsche Kunsthandel | Groenensteyn Crystal Lighting
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat

Kristallen kroonluchter | Haagsche Kunsthandel

We zien vaak dat modern met klassiek gecombineerd wordt en eigenlijk zijn dat altijd geslaagde combinaties. Hier zien we een moderne villa waarin een klassieke kristallen kroonluchter is geplaatst. De ruimtes zijn modern en de bewoners wilden deze ruimtes graag een romantische touch geven. De Haagsche Kunsthandel wist deze vraag met verve te beantwoorden. Er is gekozen voor een Maria Theresia kroonluchter in de hal en een Hermitage kroonluchter voor in de eetkamer.

Parelvorm

De kristallen kroonluchter in de hal mocht absoluut indruk maken, want het plafond is wel vijf meter hoog. Deze kroonluchter brengt licht in deze ruimte door middel van vlamgevormde lichtbundels, die de uitstraling van een vlam van een kaars hebben. Deze lichtbundels zijn omringd met sierlijke armen waaraan koorden in verschillende lengtes hangen die eindigen in een prachtige parelvormige steen. Deze kroonluchter komt fantastisch tot zijn recht in combinatie met de grijze, koele elementen van de hal.

Kristallen kroonluchter, Haagsche Kunsthandel, kroonluchter, verlichting, klassiek, exclusief lichtplan

Elite

Achter de kristallen kroonluchter in de eetkamer zit een mooi verhaal. Hij vindt zijn oorsprong in Frankrijk 1830. In opdracht van koningen, hertogen en andere elite werden deze prachtige kroonluchters gemaakt. Dit type kroonluchter is tevens te bewonderen in het Winterpaleis te Sint Petersburg en het paleis van Versailles in Parijs. Dit exemplaar is wat betreft het ontwerp familie van de kroonluchter in de hal. Ook deze verlichting heeft vlamgevormde lichtbundels en tevens de sierlijke armen.

Ingetogen

Toch zie je bij deze versie dat er een soort van kroon van schoonheid boven de luchtbundels hangt en de parels dicht bij de constructie blijven hangen. De ingetogenheid van deze klassieke verlichting is werkelijk charmant. Het Swarovski kristal dat verwerkt is in alle kroonluchters van de Haagsche Kunsthandel komt heel mooi tot zijn recht. Als de zon op het kristal staat, is er een schittering te verwachten van alle kleuren van de regenboog.

 

Tekst: Haagsche Kunsthandel
Fotografie: Haagsche Kunsthandel

____

Haagsche kunsthandel, kristallen kroonluchters, verlichting, kroonluchters, kristallen verlichting

____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?