• Haagsche Kunsthandel | Groenensteyn Crystal Lighting
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat

Uniek eigen ontwerp kroonluchter | Haagsche Kunsthandel

Wanneer je je nieuwe woning gaat inrichten of laat inrichten, kies je vaak voor een eigen sfeer. Wellicht heb je daarbij een paar uitgangspunten, bijvoorbeeld stalen deuren en een grote loungebank of sowieso een designkachel en shutters voor de ramen. Een stapje verder daarin is een kroonluchter laten ontwerpen door Groenesteyn Cristal Lighting. Dit prachtige bedrijf dat zeer ervaren is met het importeren, maken en aanpassen van kroonluchters draait zijn hand er niet voor om een ontwerp van een klant uit te werken tot een unieke kroonluchter.

Maatwerk vanuit eigen werk

Er is een toenemende vraag naar maatwerk of zelfs een eigen unieke kroonluchter. Zo ook bij deze vierkante kroonluchter. De klant kwam op basis van tekeningen van een interieur stylist bij Groenesteyn binnen met de vraag of ze dit konden maken. Samen met de klant hebben ze bepaald wat voor soort kristal en materialen gebruikt moesten worden bij het samenstellen van de kroonluchter. Zo ontstond de Waterfall kroonluchter. De basis bestaat uit drie vierkanten gelast van staal die in elkaar vallen met daarin kettingen van grote, ronde Swarovski kristallen. In deze keuken is gekozen voor vierkanten van 60 bij 60 cm. Op de foto’s zie je het proces van tekening van de stylist, het ontwerp van Groenesteyn, het proces van het frame en als laatste het proces van het behangen hiervan.

Meer over De Haagsche Kunsthandel

De Haagsche Kunsthandel is een familiebedrijf dat al 75 jaar actief is. In deze jaren is er enorm veel kennis en vakmanschap opgebouwd. Door deze ervaring is Haagsche Kunsthandel een echte expert als het gaat om kristallen verlichting, specifiek in kroonluchters. Een kroonluchter is echt een mooie toevoeging aan een ruimte. Het brengt luxe, exclusiviteit en komt in vele varianten. Sinds 1943 ontwerpt de kunsthandel haar eigen kristallen kroonluchters. Deze verlichting wordt uitgebracht onder de merknaam Groenensteyn Crystal Lighting. Het materiaal wordt uiterst zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor wordt er alleen gewerkt met de hoogwaardigste Europese materialen. Dit resulteert in zeer goede en kwalitatieve lampen.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Haagsche Kunsthandel

____

kroonluchter, Haagsche kunsthandel, swarovski, kristallen, showroom, exclusief, eycatcher

____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?