kroonluchter, haagsche kunsthandel, verlichting, exclusief lichtplan, klassieke verlichting, oude villla

  • Haagsche Kunsthandel | Groenensteyn Crystal Lighting
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat

Goud en kristal in kroonluchter | Haagsche Kunsthandel

Bij de klassieke materialencombinatie van goud en kristal denk je meteen aan een prachtig gerenoveerd huis in de oude stijl, compleet ingericht met klassiek meubilair. Deze woning lijkt wel een etalage van gerestaureerde schoonheid. Het huist komt uit 1870 en bevat nog steeds karakteristieke elementen van deze tijd. Zo werd vroeger om een rijke uitstraling te geven aan je huis de muur beschilderd, zodat het net echt marmer leek. Maar het best bewaarde element is toch wel de kroonluchter, geleverd door de Haagsche Kunsthandel.

Compleet plaatje

Bij binnenkomst tref je de Maria Theresia wandlichten, opgehangen in de kleur goud. Deze kleur geeft warmte aan je huis en tilt je interieurniveau naar een exclusief level. De bewoners hebben ervoor gekozen om deze wandmodellen over de gehele wand uit te strekken, zodat je een compleet plaatje krijgt. Dit model kroonluchter biedt altijd een goede uitkomst bij een beperkte, lagere ruimte zoals deze, wanneer je de stijl toch graag wil doortrekken.

Erfgoed

In de eetkamer hangt een Venetiaanse kroonluchter met Murano glas en Swarovski kristallen. Deze kroonluchter komt zoals zijn naam als zegt uit Italië, Venetië. Het glas wordt met de mond geblazen; een zeer delicaat proces. De kroonluchter is hierdoor erg kostbaar, zeker in combinatie met de kristallen. Dat maakt dat deze verlichting direct een uniek erfgoed is van zowel de tijd als de bewoners. De plaatsing van de kroonluchter is perfect: hij vormt het centrum van de ruimte en komt extra tot zijn recht in de weerspiegeling van de matchende spiegel.

kroonluchter, haagsche kunsthandel, verlichting, exclusief lichtplan, klassieke verlichting, oude villla

Swarovski

In de woonkamer hangt een Franse zakkroon met Swarovski kristal. Deze stijl is compleet anders dan de kroonluchter in de eetkamer en toch complementeren de exemplaren elkaar. Ook dit pareltje is gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en straalt ook schoonheid en luxe uit door middel van de combinatie van goud met kristal. De sierlijke schouw met stijlvolle spiegel maken de ruimte helemaal af.

Tekst: Haagsche Kunsthandel
Fotografie: Haagsche Kunsthandel

____

Haagsche kunsthandel, kristallen kroonluchters, verlichting, kroonluchters, kristallen verlichting

____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?