• Haagsche Kunsthandel | Groenensteyn Crystal Lighting
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat

Kroonluchters in kasteel | Haagsche Kunsthandel

De Haagsche Kunsthandel kreeg de opdracht om een oud kasteel te verrijken met prachtige kroonluchters. Het kasteel is in 1879 gebouwd en verdient dan ook bijpassende verlichting. Met een woonoppervlakte van 1500 m2 en maar liefst vier hectare grond, is dit een werkelijke droom om in te wonen.

De eigenaren wilden graag historische elementen behouden, maar wel hun eigen twist eraan geven. Zo wordt de oorspronkelijke stijl en oudheid wel in ere gehouden. Zo hebben ze een bibliotheek in Engelse stijl gerenoveerd inclusief antieke ladders, waarbij men een beetje het ‘Harry Potter’ gevoel krijgt. Voor deze ruimte heeft de Haagsche Kunsthandel een zakkroon op maat gemaakt, waarbij de bovenkant extra lang is om een speels effect te creëren. Aan de onderkant hebben we extra LED-spots bevestigd zodat de eigenaren goed kunnen lezen onder de kroonluchter. Er zijn wel 10.000 steentjes van Swarovski-crystal verwerkt in deze lamp.

Salonkamer

Wanneer je richting de voorkamer loopt, waan je je voor een moment in Parijs. De salonkamer is ingericht met een piano vleugel en sierlijke gordijnen die de hoogte van de ruimte benadrukken. Het plafond heeft een prachtig ornament met gouden versieringen. In dit ornament heeft de Haagsche Kunsthandel een klassieke “Maria Theresia” kroonluchter opgehangen in het goud inclusief witten kapjes wat het Franse effect geeft.

Kroonluchters in kasteel, Haagsche Kunsthandel, België, authentiek, luxueus

Kroonluchter met LED-verlichting

In de woonkamer zijn ze zogenoemde ‘Floating Crystal Candles’ geplaatst. Hierbij hangen de lampen los aan dunne ijzeren draden. De los hangende elementen van de kroonluchter worden verlicht met een LED-armatuur. Een leuke bijkomstigheid van de LED-armatuur is dat de bewoners zelf de kleur kunnen bepalen. In de keuken en eetkamer is de Engelse stijl verder doorgevoerd in een modern jasje. Hierbij zijn de ruimtes versierd met de tijdloze ‘Maria Theresia” kroonluchters in de kleur zilver. Op de eerste verdieping vinden we de inloopkast. De eigenaren hebben gekozen voor een speciaal element. Een van de kroonluchters bevindt zich ín een van de kasten. Een bijzondere keuze die erg goed tot uiting is gekomen.

Het kasteel heeft een romantische uitstraling gekregen door de fantastische inrichting en sprankelende kroonluchters!

Kroonluchters in kasteel, Haagsche Kunsthandel, België, authentiek, luxueus

 

___

Tekst: De Haagsche Kunsthandel
Fotografie: De Haagsche Kunsthandel

 

Haagsche kunsthandel, kristallen kroonluchters, verlichting, kroonluchters, kristallen verlichting

 

Meer projecten bekijken van de Haagsche Kunsthandel?